Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meclis, yurt dışına asker göndermeyi görüşecek

Düzenleyen:
Meclis, yurt dışına asker göndermeyi görüşecek

GÜNDEM Haberleri

Meclis Genel Kurulunda yarın yapılacak görüşmelerde yurt dışına asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülecek.

Türk askerinin Irak ve Suriye ile Lübnan olmak üzere iki yurt dışına asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri yarın Meclis Genel Kurulunda görüşülecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda da 2022 bütçesinin geneli üzerindeki görüşmeler yapılacak.

76 KEZ İZİN ÇIKTI

TBMM, 1950’den bu yana yurt dışına asker gönderilmesi için 76 kez izin verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Meclis’ten bugüne kadar geçen tezkerelerle Kore, Kıbrıs, Filistin, Somali, Bosna Hersek, Afganistan, Irak, Suriye, Libya ve Azerbaycan’ın arasında bulunduğu çok sayıda ülkede görev aldı.

İLK İZİN KORE'YE

Meclis, 1950 sonrası dönemde ilk kez, Kore'ye Türk askerinin gönderilmesi için dönemin hükümetine izin verdi. 

Kıbrıs'a asker gönderilmesi konusunda ise çeşitli tarihlerde 3 kez izin verildi. Bu konudaki ilk tezkere, 16 Mart 1964 tarihini taşıyor. İkinci tezkere 17 Kasım 1967'de, Kıbrıs konusundaki 3. tezkere ise 20 Temmuz 1974'te kabul edildi.

Meclis, yurt dışına asker göndermeyi görüşecek

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...