Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP ile aynı çizgide buluştu: CHP tezkereye 'hayır' diyecek

Düzenleyen:
HDP ile aynı çizgide buluştu: CHP tezkereye 'hayır' diyecek

GÜNDEM Haberleri

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Suriye ve Irak tezkeresine hayır oyu vereceklerini açıkladı. Daha önce HDP'de tezkere için hayır oyu kullanacaklarını açıklamıştı.

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını kapsayan tezkere, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Görüşme öncesi konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tezkereye hayır diyeceklerini söyledi. Söz konusu açıklama, HDP'nin de görüşmelerde benzer şekilde yaklaşım sergileyeceğini akıllara getirdi.

SON İKİ YILDIR EVET OYU VERMİŞLERDİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'ye sunulacak olan Suriye tezkeresi ile ilgili konuştu. TSK'nın sınır ötesindeki görev süresini 2 yıl uzatacak olan tezkereye AK Parti, MHP ve İYİ Parti evet oyu vereceğini açıklamış, HDP ise hayır oyu kullanacağını bildirmişti Son 2 yıldır Suriye tezkeresinin uzatılmasına "evet" diyen CHP'nin tavrı merakla bekleniyordu. . CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Suriye-Irak Tezkeresi'ne hayır oyu vereceklerini açıkladı.

Özel, 'Suriye'ye sınır ötesi için istenen 2 yıllık tezkereye hayır oyu vereceğiz' dedi. Suriye tezkeresinin ardından Genel Kurul'da, Lübnan'da Barış Gücü kapsamında bulunan Türk askerinin görevini 1 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi de görüşülecek.



 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...