AK Partili vekil: HDP istedi, CHP tezkereye hayır dedi

Düzenleyen:
AK Partili vekil: HDP istedi, CHP tezkereye hayır dedi

GÜNDEM Haberleri

TSK'nın sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl daha uzatan tezkereye HDP ve CHP hayır dedi. AK Parti, CHP'ye bu yöndeki oyu HDP'nin kullandırdığını iddia etti.

Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkere TBMM'den geçti. Meclis'teki oylamaya HDP ve CHP hayır, diğer partiler ise evet oyu verdi. Bu durum sonrası AK Parti'den CHP'ye yönelik şok bir suçlama geldi. 

"BU PKK İLE MÜCADELEYE HAYIR DEMEKTİR"

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP'yi HDP'nin maşası olmakla suçladı. Baybatur "CHP Genel Merkezi ve bazı parti binalarına ‘Sınır namustur’ yazılı pankart asanların, sınırlarımızın korunması için sınır ötesi operasyon tezkeresine ‘hayır’ oyu vermesi tam bir hezeyandır. Bu, 'biz TSK’nın terör bataklığını kurutmasını istemiyoruz', PKK/YPG terör örgütü ile mücadeleye ‘hayır’ demektir.  HDP zaten terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor. CHP de ortağının gönlünü hoş etmek için tezkereye ‘hayır’ diyor. HDP’nin Suriye tezkeresine ‘hayır’ deyin çağrısı CHP’de karşılığını bulmuş. HDP istedi, CHP 'hayır' dedi” ifadelerini kullandı.

"TEZKERE SAYESİNDE DEAŞ VE PKK'NIN YURT İÇİ SALDIRILARI DURDURULDU"

Murat Baybatur, tezkere sayesinde sınırın dibinde kurulmak istenen sentetik PKK devletçiğinin ortadan kaldırılacağını belirterek "Yakın geçmişte DEAŞ’in Kilis başta olmak üzere sınır illerine yaptığı sayısız roketli saldırıları, PKK/PG'nin yurt içinde yaptığı bombalı terör saldırıları bu tezkere ile son buldu. Tezkere, Türkiye’nin milli güvenliği ve bekası açısından anlamı büyük. Böyle bir irade ortaya konmasaydı PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin sınırlarımıza yakın yerlerde defakto oluşumları söz konusu olacaktı” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...