HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine operasyon, 20 kişi tutuklandı

Düzenleyen: /
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine operasyon, 20 kişi tutuklandı
FETÖ, Terör, Tutuklandı, Operasyon, Haber

GÜNDEM Haberleri

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon yapıldı. Hücre evlerine gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 35 kişiden 20'si tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Kaçakçılık şube ekiplerince, FETÖ'nün talimatı doğrultusunda sık sık ev değiştirerek örgütsel kaydı bulunmayan kişiler üzerine kiralanan hücre evlerine yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonda gözaltına alınan 35 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

3 KİŞİYE EV HAPSİ VERİLDİ
Örgütün emniyet ve jandarma gizli yapılanması içerisindeki gizli sorumlular ve bölge talebe sorumluları ile eski emniyet müdürü, komiser ve emekli askerin de bulunduğu şüphelilerden 20'si çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Diğer şüphelilerden 3'ü hakkında ev hapsi kararı verilirken, 6 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonda yakalanan 4 zanlının işlemleri Manisa Terörle Mücadele Şubesi tarafından sürdürülürken, 1 şüpheli sağlık durumu nedeniyle emniyetten, 1 kişi de hakimlikçe serbest bırakıldı.

İzmir'de 24 Kasım'da 32 adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda dijital materyal ve sahte kimlik de ele geçirilmişti.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...