Bakan Yanık'tan Başak Cengiz açıklaması: Suç duyurusunda bulunduk

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Yanık'tan Başak Cengiz açıklaması: Suç duyurusunda bulunduk

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz cinayetiyle ilgili görüntüleri sızdıran kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Tüm Türkiye'yi hüzne boğan Başak Cengiz cinayetinde son dakika gelişmesi yaşandı. Ankara'da yaşayan genç mimar, İstanbul Finans Merkezi'ndeki bir proje için iki aylığına İstanbul'a gelmiş ve mesaisinin ardından otele yürüdüğü sırada samuray kılıçlı saldırıya uğramıştı. 28 yaşındaki Cengiz'in katledildiği anların görüntüleri ortaya çıkmış, saldırıyı gerçekleştiren zanlı ise tutuklanmıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, olay ile ilgili kamuoyuna yansımaması gereken görüntüleri sızdıran kişilerle ilgili açıklamada bulundu ve ihmali olan kişiler varsa onlarla alakalı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Bakan Yanık'tan Başak Cengiz açıklaması: Suç duyurusunda bulunduk

"DAVALARA MÜDAHİL OLUYORUZ"

Cinayet görüntülerinin sızması hakkında konuşan Bakan Yanık, "Şiddet vakası meydana geldiğinde mağdur adına ya da bir can kaybında mağdurun ailesi adına davalara bakanlık olarak müdahil oluyoruz. Davaları da doğrudan doğruya bir taraf olarak takip ediyor, faillerin hak ettikleri cezayı almaları, infazlarının sağlanması için çabalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu devam edecek" dedi.

Bakan Yanık'tan Başak Cengiz açıklaması: Suç duyurusunda bulunduk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Bunun son örneğinin Başak Cengiz cinayeti olduğunu belirten Yanık, "Hepimizi çok derinden yaralayan bir mesele. Kamuoyuna sızmaması, yansımaması gereken görüntüleri sızdıranlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Görev ve sorumluluk ihmali olan başka kişiler varsa onlarla alakalı da suç duyurusunu yapacağız. Davayı da ayrıca takip edeceğiz. Bir şekilde davaya müdahil olmak değil, o davanın gerçekten bir avukatı olarak, müdafi olarak elimizden gelen her türlü çabayı bakanlık olarak şiddet mağdurları lehine göstereceğiz ve göstereceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...