Kılıçdaroğlu'nun miting çıkışına Bakan Soylu'dan sert tepki: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu'nun miting çıkışına Bakan Soylu'dan sert tepki: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak istedikleri mitingin engellendiğini söylemesinin ardından İçişleri Bakanı Soylu, söz konusu meydanada 2014 yılından bu yana hiçbir partinin miting yapmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak istedikleri parti mitinginin kasti olarak engellendiği iddiası üzerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi. Bakan Soylu, “Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür. Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir.” dedi.

"SİYASET KURNAZLIKLA DEĞİL ASALETLE YÜRÜR"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapılmasına izin verilmediğini yönündeki açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, “Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir” dedi.
Bakan Soylu, paylaşımında, “Kemal Kılıçdaroğlu’na: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür. Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir. Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz” ifadelerini kullandı.

"2014'TEN BU YANA MİTİNG YAPILMADI"
Bakan Soylu'nun yaptığı söz konusu paylaşımda ayrıca, 2014 yılından itibaren mitinglerin Eski Tevfik Gür Stadyumu’nun yanında yapıldığı belirtilerek, o tarihten bu yana siyasi partiler yapmış oldukları mitinglerin listesi verildi.

Kılıçdaroğlu'nun miting çıkışına Bakan Soylu'dan sert tepki: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...