Müşteri bilgilerinin çalındığı ileri sürülen Yemeksepeti hakkında inceleme başlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Müşteri bilgilerinin çalındığı ileri sürülen Yemeksepeti hakkında inceleme başlatıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) 20 bin müşterinin kişisel bilgilerinin çalındığı ileri sürülen “Yemeksepeti” hakkında inceleme başlattı. Yemeksepeti 16 Kasım’da yaptığı bir paylaşımda bazı kişilerin ellerindeki verileri yayımlama tehdidiyle fidye talebinde bulunduğunu ama “herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilmediği” açıklamasında bulunmuştu.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) kişisel verilerin ele geçirildiği ve bu verilerin yayımlanması tehdidiyle Yemeksepeti’nden fidye talep edildiği ve bunun yerine getirilmediği için 20 bin kullanıcının kişisel bilgilerinin paylaşıldığı yönünde çıkan haberler üzerinden harekete geçti. Kurul şirketin yaptığı “herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” yönündeki açıklamasının doğruluğunu tespit etmek için resen inceleme başlatılmasına karar verildiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Yemeksepeti 16 Kasım’da sosyal medya hesabından “kötü niyetli bazı kişilerin, şirket ile ilişkilendirdiği ve kaynağı belli olmayan verileri yayımlama tehdidiyle şirkete ulaşarak fidye talebinde bulunduğu, Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığının uzman ekiplerce detaylı şekilde araştırıldığı ve herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” açıklamasında bulunmuştu.

DAHA ÖNCE DE İNCELEME BAŞLATILDI

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiği belirtilen siber saldırının ardından veri ihlali gerekçesiyle Yemeksepeti hakkında 29 Mart 2021'de de inceleme başlatmıştı.

Müşteri bilgilerinin çalındığı ileri sürülen Yemeksepeti hakkında inceleme başlatıldı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...