HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Muş'ta kar 5 metreyi gördü: Çığ tehlikesi ekipleri zorluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Muş'ta kar 5 metreyi gördü: Çığ tehlikesi ekipleri zorluyor
Muş, Kar, Köy, Yol, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Muş'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı 5 metreye ulaştı. 2 bin 500 rakımlı birçok köy ve mezra yolu, kar nedeniyle kapandı ve ekipler çığ tehlikesinin olmasına rağmen zorlu bir mücadeleyle yolları açmaya çalışıyor.

Muş'ta devam eden yoğun kar yağışı, tipi, fırtına ve dondurucu soğuk bölgede yaşam koşullarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 10 köy, 21 mezra yolunda yol açma çalışması başlatan kar kaplanları, 2 bin 500 rakımlı yerleşim alanlarının ulaşım yollarını zorlu bir mücadeleyle açmaya çalışıyor.

Dondurucu soğuğun etkili olduğu bögede zorlu çalışma yürüten ekipler, tipi ve fırtına nedeniyle kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu bölgelerde ulaşımın açılması için durmak bilmeden çalışmalarını yürütüyor.

AÇILAN YOLLAR TEKRAR KAPANIYOR

Vatandaşların rahat ulaşım sağlayabilmesi için Üçevler grup köy yolunda çalışmalara devam eden Özel İdare çalışanlarından Hakan Çolak, 10 köy, 21 mezra yolunu ulaşıma açmaya çalıştıklarını belirtti. 5 metrelik karla kaplı yolları açtıklarını söyleyen Çolak, açılan yolların tekrar kapandığını ve bölgede çığ tehlikesinin oluştuğunu ifade etti. 

Muş'ta kar 5 metreyi gördü: Çığ tehlikesi ekipleri zorluyorMuş'ta devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım yollarını açmaya çalışan ekipler, kapanan köy yollarını  zorlu koşullara rağmen 7/24 çalışarak açmaya devam ediyor.

EKİPLER ÇIĞ TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Yer yer 6 metreyi bulan kar kalınlığının iş makinelerinin boyunu aştığı yollarda, temizleme çalışması sonrası kardan tüneller oluştuğu görüldü. Etkili olan tipi ve fırtınanın çalışmaları zorlaştırdığı yolda çalışmalarını sürdüren ekipler, çığ tehlikesi karşı karşıya kalıyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...