HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kahraman Mehmetçik’in eksi 25 derecede vatan nöbeti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Kahraman Mehmetçik’in eksi 25 derecede vatan nöbeti
Türk Silahlı Kuvvetleri, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA/AA

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı üs bölgelerinde gece sıcaklıklar eksi 20 derecenin altına iniyor. Üst bölgelerinin birçoğunda kar kalınlığı 1,5 metreyi aşarken bazı bölgelerde kar kalınlığı 5 metreye yaklaşıyor. İkiyaka Dağlarındaki Binbirkapı Üs Bölgesinde termometre eksi 25 dereceyi görürken gönderdeki Türk bayrağı ise havada dondu. Kahraman Mehmetçik zorlu hava ve arazi şartlarında mücadelesine devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kayak merkezleri arasından en fazla karın bulunduğu Palandöken'de dahi kar kalınlığı 124 santimetre olurken, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları binlerce metre rakımlı çok sayıdaki üs bölgesinde kar altında ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda vatan nöbetini sürdürüyor.

Kahraman Mehmetçik’in eksi 25 derecede vatan nöbeti

TERMOMETRELER EKSİ 20’Yİ GÖRDÜ

Irak'ın kuzeyindeki Misalok Üs Bölgesinde kar kalınlığı 5 metreye ulaşırken Hakkari'deki İkiyaka Dağlarında bulunan Binbirkapı Üs Bölgesinde sıcaklık eksi 25 derece, kar kalınlığı ise 480 santimetre ölçüldü.  Ardahan kırsalındaki Yiğitler Hudut Karakolu'nda termometre eksi 20 dereceyi gösterirken, söz konusu bölgedeki bir üs bölgesinde soğuktan donan Türk bayrağı dikkat çekti.

Kahraman Mehmetçik’in eksi 25 derecede vatan nöbeti

MEHMETÇİK FAALİYETLERİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, gerek üs bölgeleri gerekse personelin kıyafetleri konusunda zorlu hava şartlarına ilişkin hazırlıkların çok önceden tamamlandığını vurguladı.  Yapılan hazırlıklarla tüm bu zor hava ve arazi şartlarına karşı Mehmetçiğin, faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini belirten yetkililer, bulundukları bölgelerde düzenli olarak devriye ve pusu/dinleme faaliyetleri gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının operasyonlarını artan bir tempoda sürdürdüğünü bildirdi.

Kahraman Mehmetçik’in eksi 25 derecede vatan nöbeti

2 BİN 795 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bakanlık tarafından geçen sene 84 büyük, 286 orta çapta olmak üzere 370 operasyonda teröristlerce kullanılan 1445 mağara ve sığınağın kullanılamaz hale getirildiğini, 2 bin 795 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

Kahraman Mehmetçik’in eksi 25 derecede vatan nöbeti

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...