Selçuk Bayraktar’dan MIT profesörüne sert cevap: Utanmanız gereken yaptığınız soykırım

Selçuk Bayraktar’dan MIT profesörüne sert cevap: Utanmanız gereken yaptığınız soykırım

GÜNDEM Haberleri

Selçuk Bayraktar’ın başarılarından dolayı burslu yüksek lisans ve doktora teklifi aldığı MIT üniversitesinde görev yapan fizik profesörü, Alman medyasında Selçuk Bayraktar’ı hedef aldı. Bayraktar, Max Tegmark'e cevap olarak, 'Utanmanız gereken yaptığınız soykırım ve katliamlardır' dedi.

Türk SİHA’larının üretimiyle ilgili Alman medyası dünya kamuoyunda lobi çalışmalarına başladı. Alman Handelsblatt gazetesinin manşet kapağında Türk SİHA’larıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan kullanarak “Katil robotlar gerçek oluyor” başlığını atıldı.

BAYRAKTAR’I HEDEF ALDI

Haberde Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) görev yapan fizik profesörü ABD'li Max Tegmark'in röportajına da yer verildi. MIT profesörü SİHA'ların mimarı BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ı hedef aldı.

Selçuk Bayraktar’dan MIT profesörüne sert cevap: Utanmanız gereken yaptığınız soykırımABD'li Fizik profesörü Max Tegmark

“BURADA EĞİTİM VERDİĞİMİZ İÇİN UTANIYORUM”

Tegmark gazeteye verdiği röportajda, Selçuk Bayraktar'ın okullarında eğitim almasından rahatsızlık duyduğunu söyleyip Bayraktar'a burada eğitim verdiğimiz için utanıyorum" ifadelerini kullandı. Bayraktar o sözlere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla cevap verdi.

Selçuk Bayraktar’dan MIT profesörüne sert cevap: Utanmanız gereken yaptığınız soykırım

“UTANMANIZ GEREKEN YAPTIĞINIZ SOYKIRIM”

Bayraktar, "MIT'de görevli ismini ilk defa duyduğum sözüm ona bir akademisyen, Karabağ Hrkt. döneminde, bir mülakatta 'Selçuk Bayraktar'a eğitim verdiğimiz için utanıyoruz.' demiş. Utanmanız gereken yaptığınız soykırım ve katliamlardır.  Biz topraklarımızı geri aldık. Bundan da ancak gurur duyarız!" ifadelerini kullandı.

SELÇUK BAYRAKTAR’IN MIT EĞİTİMİ

Selçuk Bayraktar, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışmaları esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı MIT (Massachusetts Institute of Technology)'de burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi aldı. 2006'da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını aldı. MIT sonrası Georgia Institute of Technology'de (Georgia Tech) devam ettiği doktora çalışmalarını 2003 yılında Baykar bünyesinde başlayan milli ve özgün insansız hava aracı teknolojileri geliştirme faaliyetlerini yürütmek için dondurdu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...