HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yarın okullar tatil mi oldu? 19 Ocak hangi illerde okullar tatil edildi

Düzenleyen: /
Yarın okullar tatil mi oldu? 19 Ocak hangi illerde okullar tatil edildi
Okullar Tatil Mi, Okullar Tatil, 19 Ocak Okullar Tatil Oldu Mu, Okullar Nerelerde Tatil, Haber

GÜNDEM Haberleri

Kar, yurdun birçok ilinde etkisini gösteriyor. Bu sebeple bazı bölgelerde 19 Ocak Çarşamba günü okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği o iller...

Soğuk hava ülke genelini etkisini almaya başladı. Birçok şehirde kar, hayatı olumsuz etkiledi. Bu noktada milyonlarca öğrenci kendi yaşadıkları il ve ilçelerdeki okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Evet bazı yerlerde yarın okullar tatil oldu. İşte o bölgeler: 

BURDUR

Meteoroloji verilerine göre Burdur genelinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi risklerden dolayı, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okullarda eğitim 19 Ocak Çarşamba günü 1 gün süre ile yüz yüze yapılmayacak. Rehabilitasyon merkezleri ile yaygın eğitim kursları ve tüm özel kurslar da kapalı olacak.Engelli, hamile veya on yaş altı çocuğu olan (anne veya babadan biri) kamu çalışanları bir gün idari izinli sayılacak.

BİNGÖL

Bingöl, öğleden sonra kent merkezinde başlayan kar yağışıyla beyaza büründü. Çapakçur Viyadüğü-Gündoğdu Kavşağı yolunda trafik akışında kar nedeniyle aksama yaşandı. Tipi nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Valilikten yapılan açıklamada, yaşanan olumsuz hava şartları sebebiyle yarın okullar tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personel de işe gitmeyecek.

ELAZIĞ

Elazığ Valiliği kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Bu güzel haber sonrası çocuklar sokaklara döküldü. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan memur ve diğer kamu görevlileri de bir gün süreyle idari izinli olacak. 

BOLU 

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiğini bildirdi. Vali Ümit, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılmasına karar verildiğini kaydetti.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde kar nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi.

NİĞDE

Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 19 Ocak Çarşamba il genelindeki, ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamuda görev yapan hamile ve engelli çalışanların ise idari izinli sayılacağı belirtildi.

KASTAMONU

Kastamonu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte yaşanan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 19 Ocak'ta ara verildiği belirtildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KİLİS

Kilis Valiliği, il genelinde okulların yarın tatil olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Sevgili öğrenciler gece oluşacak yoğun buzlanma nedeniyle yarın ilimizde 1 gün okulları tatil ediyoruz. Bu tatili kitap okuyarak geçirmenizi istiyorum. Tatilden sonra sizleri daha canlı bir şekilde okullarınıza bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitim öğretime 1 günlüğüne ara verildiğini bildirdi. Vali Karaloğlu "İyi tatiller çocuklar." ifadelerini kullandı.

RİZE

Rize Valisi Kemal Çeber, devam eden yoğun kar yağışı, buna bağlı riskler nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiğini bildirdi. Öğrencilere seslenen Çeber, şunları kaydetti: Sevgili atmacalarım, yoğunluktan 2 gündür mesajlara bakamıyorum. Neler olmuş neler. İlçelerimizin farklı hava durumları nedeniyle verdikleri farklı tatil kararlarına sevinenler, üzülenler, kayanlar, düşenler, donanlar. Bazılarınızın üzüldüğünü gördüm şimdi ben de çok üzüldüm. Atmacalarım oy birliğiyle, en güzel değerlendirme ve yorumlarla dedi ki, '19.01.2020 Çarşamba tatil'. Valileri de dedi ki, 'Yeter ki siz isteyin.' Bakın oraya 19.01.2020 yazdım ama bu sefer yakalayan olmadı henüz. Tabii ki 19.01.2022. Karın tadını benim için de çıkarın lütfen. Sağlığınıza ve pandemi kurallarına dikkat!

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valiliği de il genelinde okulların yarın tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli çalışanlar da aynı tarihte idari izinli sayılacağını duyurdu.

KARAMAN

Karaman'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi, Ayrancı, Kazımkarabekir, Başyayla ve Ermenek ilçelerinde yarın eğitime ara verildi.

ÇANKIRI

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atkaracalar, Bayramören, Çerkeş ve Kurşunlu ilçelerinde bütün kademelerin, Ilgaz ilçesinde ise taşımalı eğitim ve taşımalı özel eğitim verilen okulların 19 Ocak Çarşamba günü tatil edildiğini bildirdi.

ORDU

Ordu Valisi "Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerimizdeki okulların tamamında, Gülyalı, Perşembe, Ünye ilçelerimizde taşımalı eğitim sistemiyle gelen öğrenciler için, Altınordu ilçemizde taşımalı eğitim sistemiyle gelen öğrenciler için ve Gökömer, Cumhuriyet, Gerce ve Yağızlı mahallelerindeki okullarda, Fatsa ilçemizde ise ilçe merkezi dışında kalan ve taşımalı eğitim sistemiyle gelen öğrenciler için 19 Ocak 2022 Çarşamba günü bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir" açıklamasında bulundu. Belirtilen ilçelerdeki kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GİRESUN

Giresun'un Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce ve Şebinkarahisar ilçelerinde bütün eğitim kademelerinde eğitim yarın ara verildi. Merkez ilçe, Bulancak, Espiye, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerindeki köy okullarında da yarın okullar tatil edildi.

BURSA

Bursa’nın dağ ilçelerinde yoğun kar yağışının ardından eğitime 1 gün ara verildi. Bu ilçeler Keles, Harmancık ve Büyükorhan.

ADANA

Adana'nın Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ, Karaisalı ve Pozantı ilçelerinde kar yağışı sebebiyle yarın okullar tatil edildi.

SAKARYA

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde kar yağışı sebebiyle eğitim öğretime yarın ara verilecek.

ERZURUM

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

KAYSERİ

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda merkez Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçeleri ile İncesu'da yarın okulların tatil edildiğini söyledi.

TOKAT

Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Tokat’ta yoğun kar yağışı nedeniyle Almus, Başçiftlik, Niksar, Reşadiye ve Yeşilyurt ilçelerinde tüm okullarda eğitime 1 gün süre ile ara verildi. Tokat Merkez, Erbaa, Turhal, Zile, Artova, Pazar, Sulusaray ilçelerine bağlı köy ve kasaba okulları ile taşıma kapsamında olan öğrenciler için eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildiği bildirildi. Ayrıca eğitim öğretime ara verilen yerlerde, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personelinde 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı kaydedildi.

MUŞ

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte elverişsiz hava koşullarının etkili olduğu, sis, don ve çığ uyarısı yapıldığı belirtildi.Bu nedenlerden dolayı 19 Ocak Çarşamba il genelinde eğitime ara verildiği bildirilen açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ARTVİN

Artvin Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanmanın etkili olması nedeniyle merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul ve Şavşat ilçelerinde eğitim-öğretime 19 Ocak Çarşamba ara verileceği belirtildi. Açıklamada Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Yusufeli ilçelerinde taşıma yoluyla okullara gelen öğrencilerin bu tarihte izinli sayılacağı aktarıldı.

HATAY

Hatay genelinde devam eden sağanak yağış sonrasında eğitime 1 günlük ara verildiği açıklandı.

SİNOP

Sinop Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar dolayısıyla merkez ilçe, Ayancık, Türkeli ve Gerze ilçelerinde taşımalı eğitim verilen, Erfelek ilçesinde ise tüm okullarda 19 Ocak Çarşamba eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, yoğun yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması istendi.

DÜZCE

Düzce’de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde 1 gün süreyle eğitime ara verildi.





Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...