Gaziantep-Kahramanmaraş arasındaki ulaşım durdu: Petrol boru hattında patlama

Düzenleyen:
Gaziantep-Kahramanmaraş arasındaki ulaşım durdu: Petrol boru hattında patlama

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki petrol boru hattında patlama yaşandı. Söz konusu patlama sonrası Kahramanmaraş-Gaziantep kara yolu trafiğe kapatıldı.

Boru hattındaki patlama Gaziantep-Kahramanmaraş arasındaki ulaşımı durdurdu. Ulaşımın durdurulmasının, patlamanın ardından çıkan yangının, Kahramanmaraş-Gaziantep kara yoluna sıçraması sebebiyle gerçekleştirildiği öğrenildi. Gece saatlerine BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, ""Başta BOTAŞ Acil Müdahale Ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye teşkilatları ile güvenlik birimleri olmak üzere tüm ekiplerimizin özverili çalışması sonucu yangın tamamen söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Petrol boru hattı gerekli tedbirlerin alınmasına müteakip en kısa sürede devreye alınacaktır." denildi

KARA YOLU ÇİFT YÖNLÜ OLARAK TRAFİĞE KAPATILDI
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesi'ndeki bir petrol boru hattında henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın, Kahramanmaraş-Gaziantep kara yoluna da sıçradı. Yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Yangın nedeniyle kara yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

BOTAŞ'TAN AÇIKLAMA
Akşam saatlerinde petrol boru hattında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın söndürüldü. BOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nın yaklaşık 511. kilometresinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama olduğu ve bunun sonucunda yangın meydana geldiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Başta BOTAŞ Acil Müdahale Ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye teşkilatları ile güvenlik birimleri olmak üzere tüm ekiplerimizin özverili çalışması sonucu yangın tamamen söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Petrol boru hattı gerekli tedbirlerin alınmasına müteakip en kısa sürede devreye alınacaktır."

VALİDEN PATLAMA AÇIKLAMASI
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun da yaptığı açıklamada, "(Petrol boru hattındaki yangın) Şu an için yerleşim yerleriyle ilgili bir risk yok ve çok şükür can kaybı da yok" dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...