Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bulgaristan’ın PCR kararı öncesi Edirne’ye Bulgar akını

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bulgaristan’ın PCR kararı öncesi Edirne’ye Bulgar akını

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bulgaristan’ın yeni devreye soktuğu PCR kararı öncesi Bulgaristan vatandaşları soluğu Edirne’de aldı. Alışveriş için akın akın gelen turistler buldukları her şeyi aldı. Birbirleriyle yarışan Bulgaristan vatandaşları araçlarının bagajlarını doldurup Edirne’den ayrıldı.

Bulgaristan’da artan koronavirüs vakaları sonrasında Bulgaristan Sağlık Bakanlığı yeni tedbirleri devreye soktu. Yarından itibaren Bulgaristan’a giriş yapacak kişilerin geçerli aşı sertifikası ve hastalığı geçirdiklerine dair belge ve en geç 72 saat öncesinden yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmeleri gerekiyor. Bulgaristan’ın PCR kararının maliyetli olduğunu düşünen çok sayıda Bulgaristan vatandaşı uygulama öncesi adeta Edirne’ye akın etti.Bulgaristan’ın PCR kararı öncesi Edirne’ye Bulgar akını

 

“TAŞIMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİLER”

Kiminin tur otobüsüyle kiminin de şahsi araçlarıyla geldiği Edirne’de kısa süre birçok ürün bitti. Adeta birbirleriyle yarışan Bulgaristan vatandaşları yiyecekten temizlik malzemesine aldıkları birçok ürünü taşımakta güçlük çekti. Bulgaristan vatandaşları, poşet poşet alışverişlerinin otomobillerinin ve geldikleri tur otobüslerinin bagajını doldurup Edirne'den ayrıldı.

Bulgaristan’ın PCR kararı öncesi Edirne’ye Bulgar akını

“3 AY GELEMEYECEĞİZ ÜZGÜNÜM”

Alışveriş için Edirne'ye gelen Bulgaristan'da vatandaşı Mine Ömer, PCR testinin maliyetli olduğunu belirterek, 3 ay gelemeyeceklerini ve üzgün olduğunu söyledi. Bir başka Bulgaristan vatandaşı Sevgi Sebaydunova da, normalde cumartesi günü Edirne'ye geleceklerini ama PCR kararını duyunca hemen gelip alışveriş yaptıklarını ifade etti.

Bulgaristan’ın PCR kararı öncesi Edirne’ye Bulgar akını

“MÜŞTERİLERİN YÜZDE 99’U BULGARİSTAN VATANDAŞI”

Edirneli esnaf Metin Doğan, müşterilerinin yüzde 99'unu Bulgaristan vatandaşlarının oluştuğunu söyledi. PCR uygulaması öncesi alışveriş yoğunluğu yaşandığını belirten Doğan, PCR uygulaması nedeniyle artık gelişler de azalma yaşanacağını söyledi. Bir başka esnaf Sema Battal da, PCR kararını 2 gün önce öğrendiklerini haftalar öncesinden aldıkları ürünlerin şimdi elinde kalacağını ve mağdur olduğunu belirtti.

Bulgaristan’ın PCR kararı öncesi Edirne’ye Bulgar akını

                                        

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...