Soğuk hava balık tezgahlarına bereket getirdi: Fiyatlar düştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Soğuk hava balık tezgahlarına bereket getirdi: Fiyatlar düştü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Soğuk hava beraberinde bolluk getirdi. Balık tezgahlarında geçtiğimiz hafta kilosu 50 liraya satılan hamsinin fiyatı 35 liraya düştü.

Havaların soğumasıyla beraber balık tezgahları şenlendi. Geçen hafta fırtınalı havanın etkisiyle azalan hamsi, havaların soğumasıyla bollaştı. Kış aylarında balık denince akla ilk olarak gelen hamsi önceki hafta kilosu 50 liradan satılırken, havanın etkisiyle bollaşınca kilosu 35 liradan satıldı.

Balıkçılar, havanın soğumasıyla balıkların yüzeye doğru çıktığını söylerken, tezgahlarda balığın daha çok bollaşacağını belirtiyor.

Soğuk hava balık tezgahlarına bereket getirdi: Fiyatlar düştüGeçtiğimiz hava kilosu 50 liradan satılan hamsinin kg fiyatı, havaların soğumasıyla beraber 35 liraya kadar düştü. Balıkçılar karlı havanın balık bolluğu getireceğini umuyor.

'KARIN YAĞMASIYLA BERABER BALIĞIN BOLLAŞACAĞINI BEKLİYORUZ'

Hamsinin geçen hafta az geldiğini belirten balıkçı Selim Albayrak, iki gün öncesine kadar hamsinin kısıtlı olarak geldiğini belirtti ve "Havanın soğumasıyla birlikte hamsi bollaştı. Şu anda tezgahlarda istavrit ve hamsi bol geliyor. Çinekop ise geçen haftaya göre daha az geliyor, fiyatı da yükseldi. Karın yağmasıyla birlikte balığın bollaşacağını bekliyoruz. Havanın soğuması balığın daha yüzeye çıkmasına neden oluyor. Hamsi 35-40 liradan, istavrit 35-40 liradan, çinekop 70-80 liradan satılıyor" ifadelerini kullandı.

Soğuk hava balık tezgahlarına bereket getirdi: Fiyatlar düştü

'HAMSİ TEZGAHLARDA BOL VE TAZE'

Karın yağması durumunda balıkların yüzeye çıkacağını söyleyeren Balıkçı Samet Balyemez , "Şu anda tezgahlarda hamsi, istavrit, sarı kanat, lüfer balığı bol. Havanın soğumasıyla balıklar yağlandı, daha lezzetli oldular. Hamsi tezgahlarda bol ve taze. Geçen hafta fırtınalı bir hava olduğu için hamsi azalmıştı. Hamsi ve istavrit 35 liradan satılıyor. Sarı kanat ise 80 liradan satılıyor. Lüfer balığı ise 70 liradan başlıyor, 100 liraya kadar çıkıyor" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...