Savaş meydanına üniversite, kod adı Yıldırım

Savaş meydanına üniversite, kod adı Yıldırım

GÜNDEM Haberleri

TOKİ, 1402'de Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında Ankara Savaşı'nın yapıldığı alana Yıldırım Beyazıt'ın adını yaşatacak 12 fakülteli kampüs kuracak.

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur, 1402'de Ankara'nın Çubuk Ovası'nda kanlı bir mücadeleye girişti. Tarihe Ankara Muharebesi olarak geçen savaşı Timur kazanınca Osmanlı parçalanmanın eşiğine geldi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 611 yıl sonra savaşın yapıldığı meydana Yıldırım Beyazıt'ın adını yaşatacak büyük bir üniversite kampüsü inşa edecek. Esenboğa Havalimanı'na yaklaşık 4.5 kilometre mesafede yer alacak kampüs, Selçuklu mimarisinde ve enerjisini kendi üretecek şekilde tasarlandı. 3 bin 500 dönümlük bir alanda kurulacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin kampüsünde nbsp;yaklaşık 40 bin öğrenci eğitim görebilecek. Kampüs sınırları içerisinde, 450 dönüm alan ağaçlandırılacak. İlk ihale, 13 Kasım 2013'te.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...