Bir ilde daha büyük heyecan! Ruhsat verildi: Petrol fışkırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Bir ilde daha büyük heyecan! Ruhsat verildi: Petrol fışkırıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Geçtiğimiz hafta Adana’nın Ceyhan ilçesinde petrol bulunmasıyla tüm Türkiye büyük bir heyecan yaşadı. Mayıs ayında Manisa’da bulunan petrol için de sevindiren bir gelişme gerçekleşti. Ruhsat verildi, artık çalışmalar başlıyor.

Akaryakıt ve brent petrol fiyatlarındaki artışın neticesinde Türkiye’nin dört bir yanında petrol arayışı hız kazandı. Özellikle Güneydoğu bölgesinde yoğunlaşan çalışmalarda heyecanlandıran gelişmeler yaşanırken bir müjdeli haber de Manisa’dan geldi. Geçtiğimiz ay Manisa’da keşfedilen petrol bölgeleri için ruhsat çıktı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete'nin yeni sayısında yayımlandı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne, Manisa'da karadaki 15 bin 154 hektarlık alan için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi. 

Bu arada, Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Yağbasan Mahallesi’nde çiftçi Mustafa Yüksel’in zeytin tarlasındaki sondaj kuyusundan çıkan siyah ve yanıcı maddenin çok kaliteli petrol olduğu belirlenmiş, bu haber Salihli’de büyük sevince sebep olmuştu.

TÜRKİYE'DE PETROL SEVİNCİ

Geçtiğimiz hafta benzer bir sevindirici haber de Adana'dan gelmişti. Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Soysalı Mahallesi’nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında 2 yıldır süren çalışmalar sonucu petrol bulundu. Alanda çalışmalar genişletilirken, söz konusu petrolün yüksek kaliteli olduğu da açıklandı.

1960'lı yıllarda ve 1998 Ceyhan Depremi'nden sonra bölgede petrol arandığı ancak çalışmaları gerçekleştiren yabancı şirketlerin 'Burada petrol yok' diyerek kuyuları kapattığı bilgisi aktarıldı. Ayrıca petrolün vanadan akışı da görüntülendi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...