Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakanlık duyurdu! Erzincan'da çevre kirliliğine neden olan altın madeninin faaliyetleri durduruldu

Düzenleyen:
Bakanlık duyurdu! Erzincan'da çevre kirliliğine neden olan altın madeninin faaliyetleri durduruldu

GÜNDEM Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni işletmesinin faaliyeti durdurulduğunu ve ilave çevresel iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı açıkladı. Bakanlığın denetim ekiplerince tespit edilene kadar tesisin faaliyet göstermesine izin verilmeyeceği belirtildi.

Erzincan'ın İliç ilçesinin Çöpler köyünde 21.06.2022 tarihinde bir altın madeni işletmesinin Yığın Liç sahasına ait boru hatlarında yaşanan arıza sonrası meydana gelen çevre kirliliğinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği’ne bağlı Çevre Denetim Ekipleri ivedilikle bölgeye sevk edilmişti. 

Yapılan incelemede; boru hattından kaynaklanan sızıntının tesis sınırlarının dışına taşarak eğimli arazide aktığı, mevsim itibarı ile alt kotta bulunan dere yatağında herhangi bir su akışı bulunmadığı, dolayısıyla kuru dere yatağına ulaşan herhangi bir kirlilik olmadığı tespit edildi. 

REKOR PARA CEZASI KESİLDİ

Ancak söz konusu tespitin analiz raporları ile da teyit edilebilmesi amacıyla Çevre Laboratuvarı tarafından gerekli analizler yapılmak üzere numuneler alındı. Boru hattındaki solusyon ile kirlenen alanlara gerekli kimyasallar ile müdahale edilerek buradaki kontamine olmuş malzeme toprak yüzeyden sıyırılarak güvenli alana taşındı.   Temizleme çalışmalarının yeterli olup olmadığının tespiti için de 27 numune daha alındı.

Çevre kirliliğine neden olan altın madenine “en üst sınır” olan 16 milyon 441 bin TL idari para cezası uygulanırken, ayrıca söz konusu olayla ilgili 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında gerekli adli soruşturmanın yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Ayrıntılar geliyor...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...