Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trafik ihlaline son, Mobil EDS hizmete başladı

/ Kaynak: AA
Trafik ihlaline son, Mobil EDS hizmete başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince geliştirilen Mobil Elektronik Denetleme Sistemi aracıyla trafik ihlalleri tespit edilerek, sürücülere ceza kesilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince geliştirilen Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (Mobil EDS) aracıyla trafik ihlalleri tespit edilerek, sürücülere ceza kesilecek. Yaklaşık 225 bin liraya mal olan proje kapsamında tasarlanan gözlük tipi kamerayla da aracın giremediği dar sokaklarda hizmet verilecek. Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulaşımda trafiğin akışı, güvenliği ve düzenlenmesi için ileri teknolojilerden faydalandıklarını, bu kapsamda yeni bir uygulamaya daha imza attıklarını belirtti.
nbsp;
"Araç, şehirdeki her noktaya ulaşılması üzerine kurulmuştur"
Ulaşımda, güven ve konforun sağlanmasının her geçen gün daha da önemli hale geldiğini, vatandaşların can güvenliğinin korunması için destek sağladıklarını bildiren Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aracın genel olarak çalışma prensibi, park yasağı bulunan arter üzerinde parkalanma ihlali yapan araçların yanından plakalarını okuyarak geçer ve belirlenen süre sonrasında ikinci geçişinde parklanma ihlali devam eden araçları tespit ederek, ilgili araç plakalarına idari para cezası yazabilecek. Aracın giremediği bölgelerde ise operatör yardımıyla gözlük tipi kamerayla denetim gerçekleştirecek."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...