Sözleşmeliye kadro müjdesi

Sözleşmeliye kadro müjdesi

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'den yapılan açıklamada ‘Ekim ayında 560 bin sözleşmeli kamu çalışanının kadroya alınması konusu ele alınacak’ denildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözleşmeliye kadro ve EYT konusunda açıklamalarda bulundu. Bütün çalışanları ve emeklileri ilgilendiren zammın, bayramdan önce ödeneceğini bildiren Akbaşoğlu, şunları şöyledi: Ne söylediysek yaptık, yaptıklarımızı söyledik. ‘5 adım atacağız’ demiştik. ‘Asgari ücreti iyi bir noktaya taşıyacağız. Memur ve emeklilerin maaşlarını düzenleyeceğiz. 3600 ek göstergeyi yasalaştıracağız. Sözleşmeli personelin durumunu ele alarak haklarını yasalaştıracağız. EYT’li kardeşlerimizin durumunu ele alarak 2022’de bunları neticelendireceğiz’ dedik. Allah’a çok şükür bunların ilk üçünü gerçekleştirdik. 3600 ek gösterge ile ilgili neticeleri görüyoruz. Bu yasa artık uygulanıyor. İnşallah bu konuyla ilgili de söylediğimiz üzere ekim ayında Meclis’imiz açıldığında hemen gündemimize sözleşmeli personelin, mali ve sosyal haklarının ele alınması ve kadro hakkının ele alınması suretiyle bu kesimin durumlarının yasayla netleştirilerek daimîleştirilmesi söz konusu olacak. Bu çalışmanın hemen akabinde EYT’li kesimin durumu ele alınarak bu da çözümlenmiş olacak. Verdiğimiz sözleri adım adım gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık, bundan sonra da sözlerimizi aynen yerine getireceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...