Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son dakika: Son dakika: Polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Son dakika: Son dakika: Polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırılıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Son dakika haberi: Polise yumruk atan DBP milletvekili Salihe Aydeniz ile ilgili ilk karar çıktı. TBMM Hazırlık Komisyonu, Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Karar, Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na havale edildi.

TBMM Hazırlık Komisyonu, DBP'li Saliye Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Karar, Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na havale edildi.

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in, dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke hazırlanmış ve Meclis Başkanlığına iletilmişti.

Adalet Karma Komisyonunda oluşturulan hazırlık komisyonu da çalışmalarına başladı. Salihe Aydeniz, savunma yapmaya HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile beraber geldi. Komisyon, Salihe Aydeniz'in sözlü savunmasını aldı. Kendisine saldırı olduğunu iddia eden Aydeniz, “kendimi savundum" dedi.

POLİSE YUMRUKTA İLK KARAR

Tekrar toplanan komisyon DBP’li vekil Salihe Aydeniz hakkında raporunu hazırladı. Komisyon Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karar verdi. Komisyonun dokunulmazlığın kaldırılması yönündeki kararı Karma Komisyon'da ele alınacak.

GÖZLER KARMA KOMİSYON’DA

Karma Komisyon'dan da aynı yönde karar alırsa nihai oylama için gözler Genel Kurul'a çevrilecek. Oylamaya katılanların salt çoğunluğunun kabul oyu ile DBP'li vekilin dokunulmazlığı kaldırılabilecek. Böylece yargılama süreci de başlayacak.

NE OLMUŞTU?

Kadıköy'de 12 Haziran'da terör örgütü propagandasına dönüşen gösteride Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz'in bir polise yumruk attığı iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Savcılık, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda belirtilen "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir" hükmü uyarınca soruşturma dosyası hakkında yetkisizlik kararı verdi.

Başsavcılık, hazırlanan soruşturma dosyasını, gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...