Erdoğan, ‘Artık bu alanda biz de varız’ diyerek duyurdu: Abdülhamid Han’ın görev yeri belli oldu

Düzenleyen:
Erdoğan, ‘Artık bu alanda biz de varız’ diyerek duyurdu: Abdülhamid Han’ın görev yeri belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’deki Taşucu Limanı'nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini ilk görev yerine uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, sondaj gemisinin Yörükler-1 kuyusunda görev yapacağını açıkladı. Kuyu, Antalya'nın en doğusundaki ilçesi Gazipaşa'nın 55 kilometre açığında bulunuyor.

Mersin'in Taşucu Limanı'nda 2,5 ay bakım ve geliştirme çalışmaları yapılan Abdülhamid Han isimli sondaj gemisi bugün göreve başlıyor. Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi, limanda düzenlenen törenle ilk görev yerine uğurlandı. Açılış töreninde önemli açıklamlar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han sondaj gemisinin görev yapacağı alanı açıkladı. Erdoğan, " "Bugün Abdülhamid Han gemimizi Mavi Vatan'a, yeni sondaj rotamız Doğu Akdeniz'e yolcu ediyoruz. Abdülhamid Han Gemimizi, Gazi Paşa'nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusuna uğurlayacağız" dedi.

"ARTIK BİZ DE BU ALANDA VARIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Abdülhamid Han sondaj gemimiz, Türkiye'nin enerji alanındaki yeni vizyonunun sembolüdür. 4 sondaj gemimiz, 2 sismik araştırma gemimizle artık biz de bu alanda varız." ifadelerini kullandı.

Karadeniz doğal gazını gelecek sene milletin hizmetine vermeyi planladıklarını belirten Erdoğan, "Karadeniz gazının ilk etabı için gereken 10 kuyudaki işlemleri bitirerek buradan gelecek doğal gazı 2023 yılında milletimizin hizmetine vermeyi planlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'de yapılacak sondaj çalışmalarına ilişkin, "Akdeniz'de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır. Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur." diye konuştu. 

Erdoğan, ‘Artık bu alanda biz de varız’ diyerek duyurdu: Abdülhamid Han’ın görev yeri belli oldu

ABDÜLHAMİD HAN İÇİN NAVTEX

Törenin ardından Abdülhamid Han için NAVTEX yayımlandı. Gemi 7 Ekim tarihine kadar bölgede olacak. Gemiye 3 gemi daha refakat edecek.

KARADENİZ GAZI 2023'TE

Adeta su altında bir enerji üssü kuruyoruz. Karadeniz gazının ilk etabı için gereken 10 kuyudaki işlemleri birer birer bitirerek doğalgazı 2023 yılında milletimizin hizmetine vereceğiz. 3 sondaj gemimizin çalıştığı bu saha dünyada üretime en hızlı hazırlanan saha olarak tarihe geçmiştir.

"CARİ AÇIĞIN KAPANMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Hem enerji bağımsızlığımızı temin hem cari açığımızı kapatmamız bakımından bu çalışmaları çok önemli görüyoruz. 2022 enerji faturamızın 100 milyar doları bulacağı düşünüldüğünde bu çalışmaların ne kadar önemli olduğu görülüyor.

EN ÜSTÜN SONDAJ GEMİSİ

Abdülhamid Han 7. nesil bir sondaj gemisidir. Diğer 3 sondaj gemimizden daha üstün bir gemi. İnşallah hayırlı bir haberi sizlerden bekliyoruz. Haklarımızı korumak için gerektiğinde dişe diş mücadele vermekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz."

Erdoğan, ‘Artık bu alanda biz de varız’ diyerek duyurdu: Abdülhamid Han’ın görev yeri belli oldu

FİLONUN EN GÜÇLÜSÜ

Abdülhamid Han, Türkiye'nin 4 gemilik sondaj filosunun en güçlü gemisi.

Gemi 238 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe sahip. Yüksekliği ise 112 metre. 12 bin 200 metrede sondaj yapabilme kabiliyetine sahip geminin mürettebat kapasitesi ise 200.

9 katlı gemide bir de helikopter pisti bulunuyor. Geminin, sahip olduğu üstün teknoloji ile dünyada da sayılı sondaj gemileri arasında olduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...