İstanbul'u kana bulayacaktı! Şifreli konuşmaları deşifre oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'u kana bulayacaktı! Şifreli konuşmaları deşifre oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul'da bombalı eylem hazırlığında olan Mehdi Mıhçı'ya yardım eden Mahmut Kaplan tutuklandı. Kaplan, örgüt üyeleri arasındaki şifreli konuşmayı anlattı.

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye'ye geçen ve İstanbul'da bombalı eylem hazırlığında olan "Seydo Botan Gever" kod adlı Mehdi Mıhçı, 7 Ağustos'ta Fatih'te yakalandı. PKK'ya 2014'te katıldığı belirlenen teröristin, örgütün sözde özel kuvvetler yapılanmasında bulunduğu, canlı bomba ve sabotaj konularında eğitim aldığı, bomba yapımı konusunda da uzmanlaştığı tespit edildi. 

Mıhçı, 12 Ağustos'ta tutuklanırken kendisi ile irtibatlı olabileceği değerlendirilen Mahmut Kaplan (29), C.A. ve E.K, Güngören'de gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan şüphelilerden Kaplan, adliyeye sevk edildi. Zanlının, burada da Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı.

ŞİFRE: 500 TOP KUMAŞ LAZIM

Kaplan "Tekstil işi ile uğraşıyorum. Güngören'de bir yıl önce bir parkta karşılaştığım biriyle yaptığım sohbette, sana 500 top kumaş lazım diye sorulduğunda, 270 top kumaş var şeklinde şifreli bir şekilde cevap ver' dedi. Mıhçı da yakalanmadan önce '500 top kumaş lazım' diye mesaj attı. Bir sonraki gün iş yerime gelip aynı şifreyi söyledi. Ben de '270 top kumaş var' diye cevap verdim. Ardından Mıhçı'yı bir akrabamın pansiyonuna götürdüm. Bana bir poşet içinde para verdi. İstanbul'u bilmediğini ve bu yüzden keşif için yardım istedi" diye konuştu.

Bunun üzerine Mahmut Kaplan "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Ardından Kaplan cezaevine gönderildi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...