Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden İstanbulkart açıklaması: Online başvuru ve adrese teslim dönemi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden İstanbulkart açıklaması: Online başvuru ve adrese teslim dönemi

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrencilerin ulaşım kartlarına kolayca erişebilmesi için 'Öğrenci İstanbulkart'ta online başvuru ve adrese teslimat dönemine geçtiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, öğrenci İstanbulkart başvuruları, İstanbulkart Başvuru Merkezlerine gitmeye gerek kalmadan çevrim içi olarak yapılabilecek. İstanbulkart almak isteyen öğrencilerin, resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. 

Kart sahipleri, başvuru süreci tamamlandıktan sonra arzu ettikleri teslimat seçeneğiyle yeni kartlarına ulaşacak. Teslimat tercihine göre ücretsiz olarak kampüse veya kargo bedelli olarak adrese gönderim yapılacak. Dileyenler çevrim içi başvuru ve ödeme sonrası İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden de kartlarını teslim alabilecek.

İSTANBULKART BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrenci İstanbulkart almak isteyenler, 'www.bireysel.istanbulkart.istanbul' adresini ziyaret ederek birkaç adımla başvurularını gerçekleştirebiliyor. Öğrencilerin ilk adım olarak web adresinden telefon numarasıyla giriş yapması ya da kayıt olması isteniyor. Bireysel İstanbulkart profili oluşturulduktan sonra ana sayfada yer alan 'Kart Başvurusu' seçeneğine gidilerek, başvuru seçenekleri arasında 'Öğrenci'nin seçilmesi ise diğer adımı oluşturuyor. Yönlendirmeler takip edilerek gerekli bilgiler doldurulduktan sonra teslimat tercihi yapılarak başvuru sonlandırılıyor.

Üç farklı teslimat seçeneği sunulan Öğrenci İstanbulkart başvurularında İstanbul dışında teslimat yapılmayacak. Öğrenci İstanbulkart sahipleri yeni kart başvurusunda bulunmadan mevcut kartlarını kullanmaya devam edebilecek.

İstanbulkart Mobil ise fiziksel kart olmadan da dijital kart sayesinde Marmaray dışında İstanbul içi tüm ulaşım ödemelerini QR kodla yapabilme imkanı sunuyor. İstanbulkart Mobil üzerinden kişiye özel tanımlanan dijital kart tüm indirim, aktarma ve mesafe bazlı ücretlendirmeleri saklı tutarak ulaşım ödemelerini gerçekleştiriyor. Dijital Öğrenci İstanbulkart üzerinden QR kodla yapılan ulaşım ödemeleri öğrenci tarifesi üzerinden hesaplanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...