Afetin ilk saatlerinde yaşanan paniği fırsat gördüler: Terör ittifakından deprem pususu

- Güncelleme:
Afetin ilk saatlerinde yaşanan paniği fırsat gördüler: Terör ittifakından deprem pususu

Gündem Haberleri

Her olağanüstü gelişmeyi kitlesel provokasyon aracına dönüştürmek isteyen terör yapılanmaları depremin ilk saatlerinde de boş durmadı. Bütün saldırıları püskürtüldü. Uzmanlar “İsyan potansiyelini ölçtüler, ancak başaramadılar” dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 11 ili vuran depremlerin ardından 13 milyondan fazla kişi etkilendi. Felaket anında Irak, Suriye ve İran sınırı olağanüstü hareketlendi.

Başta PKK-YPG-PJAK ve Mukaveme Suriye gibi terör örgütleri olmak üzere İran destekli yapılanmalar sınır boyu birçok yeri sarsan depremin ilk saatlerinde yaşanan paniği fırsat gördü. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak ve Suriye’deki üslerine saldıran terör unsurları bazı noktalarda ise sızma girişiminde bulundu. Mehmetçik, o anlarda cansiparane bir şekilde sınırda oluşturduğu kalkanı korudu ve bütün saldırıları püskürttü. ‘Burada asıl hedef nedir’ sorusuna cevap aradık.

DENEDİLER, BAŞARAMADILAR

Eski Özel Kuvvetler Komutanı Abdullah Kılaçarslan, bütün bu gelişmeler üzerinden TSK’nın yıpratılmak istendiği ifade etti. Terör hamisi odakların ortaya çıkan durumu Irak ve Suriye’den Akdeniz’e inme projesi için kullanmak istediğini kaydeden Kılıçarslan “Bu çevreler ‘acaba ülke içerisinde bir kaos üretebilir miyiz’ diyerek şanslarını denediler. Türkiye’nin devre dışı olduğu bu koridor çerçevesinde Hatay özel hedefti. Terör maşası ile bir yandan sınır ve ötesinde mevzilerimize saldırırken içeride de psikolojik harp yöntemiyle kargaşa çıkarmak istediler. İsyan potansiyelini ölçtüler, ancak başaramadılar. Bu tehdidi bertaraf etmenin yolu ilk panikle yaşanan göçü yeniden tersine göçle telafi etmektir. Yerli nüfusun yerinde kalması için her türlü, askerî, sosyal, ekonomik ve psikolojik tedbirler alınmalıdır. Ayrıca bölgede bulunan tugay sayısı artırılmalı ve tümen seviyesine çıkarılmalıdır. Bütün bunlara ilave Ankara’da konuşlu olan özel kuvvetlerin bir tugayı da bu alanda iskân edilmelidir” dedi.

SINIR HATTI TAHKİM EDİLMELİ

Millet olarak hepimizi etkileyen büyük felaketin düşman nezdinde zaaf olarak algılandığı vurgusunu yapan Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel ise “Yaşananlar bize bu hattın önemini bir kez daha gösterdi” dedi. Fahri Erenel sözlerini şöyle sürdürdü: Hatay, Gaziantep ve Kilis’te konuşlu askerî birlikler sınır güvenliği yanında tellerin öbür tarafı olan Suriye ve Irak’ta da önleyici strateji kapsamında görev yapan birimler. Örneğin Hatay’daki tugayımızın iki taburu İdlib ve diğer alanda görevliydi. Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa’da da durum farklı değil. Kuzey Irak’ta devam eden operasyonları da hesaba katmak gerekir. Mehmetçik hem sınır ötesi tehdidin hem de içeride kaos çıkarma hevesinin önlenmesinde büyük başarı kaydetti. Tarihî misyonunu bir kez daha ifa etti. TSK, depremin ilk anından itibaren kaybettiği canlara, zarar gören birimlerine rağmen hızlıca toparlandı. Bütün birimler krize destek amaçlı hazır geldi. Bu kritik dönemde Mehmetçiğe daha fazla destek sağlanmalı, yeni üs bölgeleri kurularak sahadaki TSK birlikleri daha vurucu, caydırıcı güçlerle tahkim edilmeli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...