Akıllı saatler çocuklar için büyük tehlike! Kaygılarınızı onların kollarına takmayın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akıllı saatler çocuklar için büyük tehlike! Kaygılarınızı onların kollarına takmayın

Gündem Haberleri

Aileler, çocuklarını yakından takip etmek için çareyi onların kollarına akıllı saat takmakta buluyor. Ancak uzmanlar, akıllı saatlerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor ve uyarıyor...

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Bilişim uzmanı Orhan Toker, teknolojinin gelişmesiyle birlikte çocukları için endişelenen ailelerin akıllı saatlere yönelmesinin üç riski ortaya çıkardığını vurguladı. Bunlardan ilkinin sağlık açısından ortaya çıkacak olumsuzluklar olduğunu söyleyen Toker “Bu saatler cep telefonlarına göre daha az uygunluk testlerinden geçiyor. Daha fazla radyasyon yayıyorlar. Dolayısıyla, gelişim çağındaki çocuklarda kanser gibi riskler ortaya çıkabiliyor” dedi.

Ebeveynlerin akıllı saatleri, çocukları için sürekli endişeleniyor olması ve onların konumunu sürekli bilmek istemesinden dolayı taktığını ifade eden Toker “Anne ve babaların, ‘çocuğum okulda zorbalığa mı uğruyor, acaba başına bir iş gelir mi’ gibi kaygıları var. Akıllı saatlerle onları koruduklarını düşünüyorlar. Bu durum çocuklar da kaygıya yol açıyor. Ebeveynler, kaygılarını çocuklarının koluna takmamalı” ifadelerini kullandı.

Çocukların akıllı saatler sebebiyle erişime açık olmalarının büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Toker, şöyle devam etti: "Bu saatlerin çoğunda ucuz olsun diye lisanssız, açık kaynak yazılım kullanılıyor. Açık kaynak, kodun herkese görünür olması demek. Kodu bilen herkes, bu saatlerin kamera, mikrofon ve konumuna erişebiliyor. Bütün kişisel verilerin sızılması riskiyle çocuk savunmasız hâle geliyor. Yurt dışında özellikle çocukları kaçırmak için de kullanılıyor."

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...