Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Koca’dan 27 bin sözleşmeli sağlık personeli açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca’dan 27 bin sözleşmeli sağlık personeli açıklaması

GÜNDEM Haberleri

2023 yılında 27 bin sözleşmeli sağlık personelinin istihdam edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı resmi Gazete’de yayımlandı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak konuyla ilgili detayları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2023 yılında uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak tespit edildi. Buna göre, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere 23 bin 585 uzman tabip, 3 bin 224 tabip, 146 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş tabibi, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli sağlık personelleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, Twitter üzerinden şu detayları paylaştı:

- 23 BİN 585
Bu sayı, uzman hekim eksiği yerlere yakında atamayı düşündüğümüz sözleşmeli uzman hekim sayısıdır. Dün gece Resmi Gazete’de yayımlandı. Hayırlı olsun.

- 3 BİN 224 
Bu sayı, pratisyen hekim eksiği yerlere yakında atamayı düşündüğümüz sözleşmeli hekim sayısıdır. Dün gece Resmi Gazete’de yayımlandı. Hayırlı olsun.

- 27 BİN 
Bu sayı, başta uzman hekim ve hekim eksiği olan yerlere yakında atamayı düşündüğümüz sözleşmeli personel sayısıdır. Dün gece Resmi Gazete’de yayımlandı. Hayırlı olsun.

- HEKİM EKSİĞİ OLAN YERLER ve uzmanlık dallarında etkin hizmet sunmak amacıyla 2023 başında görevlendirmeyi planladığımız SÖZLEŞMELİ sağlık personeliyle ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 27 BİN sözleşmeli personelin 23.585’ini UZMAN doktor, 3.224’ünü doktorlar oluşturuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...