Bakan Vahit Kirişçi: Afet bölgesinde 73 bin köy evi yapılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Vahit Kirişçi: Afet bölgesinde 73 bin köy evi yapılacak

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremin vurduğu şehirlerde yeni yapılacak köy evleri hakkında bilgi verdi. Bakan Kirişçi, 73 bin köy evinin inşa edileceğini belirterek "Evler ahırlarıyla, seralarıyla, sosyalleşme alanlarıyla bildiğimiz köyden öte akıllı köy olacak" dedi.

Deprem felaketinde şehir merkezleri kadar köylerde ağır hasar var. Birçok köy evi yıkılıdı, bir o kadarı da kullanılamaz hale geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ankara Misafirhanesinde, depremzedelerle kahvaltı yapan Kirişçi, bölgede hayatın yeniden kurulacağını söyledi. 

YENİ KÖYLERDE SOSYALLEŞME ALANLARI DA OLACAK

Kirişçi "Kırsalda 73 bin köy evi yapılacak. Evler ahırlarıyla, seralarıyla, sosyalleşme alanlarıyla bildiğimiz köyden öte akıllı köy olacak. Kırsala dönen insanlarımızı orada tutup üretime geçmelerini sağlayacağız" ifadesini kullandı. 

"SİZLER MİSAFİR DEĞİLSİNİZ"

İklim şartlarının kötü olmasının felaketin boyutunu artırdığını belirten Vahit Kirişçi "Bakanlığa bağlı Türkiye genelindeki misafirhanelerde 7 bin 558 depremzedeyi ağırlıyoruz. Siz şu anda TMO'nun misafirhanesinde değilsiniz. Burada her türlü ihtiyaçlarınız karşılanacak. Biz sizlerin hizmetkarıyız, sizin bu acılarınızı, bu çektiğiniz sıkıntıları hafifletebilirsek ne mutlu bize" değerlendirmesinde bulundu.

AFET BÖLGESİNDE TARIM SÜRÜYOR

Bakanlık olarak 5 binin üzerinde iş makinası ve 15 binin üzerinde personelle deprem bölgesinde faaliyetlerini yürütmeye devam ettiklerini aktaran Kirişci "Bölgede tarımsal faaliyetlerin yürümesi ve üreticilerin mağdur olmaması için her türlü desteği veriyoruz. Depremzedelerin diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de çaba gösteriyoruz" dedi.

Öte yandan, eşi Hanife Kirişci ile birlikte depremzedelerle bir süre sohbet eden ve 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Bakan Kirişci, çocuklara oyuncak hediye etti.

İkili, program sonrası da TMO atölyesini ziyaret etti. Bakan Kirişci, TMO'nun kendi imkanlarıyla deprem bölgesindeki iş yerleri için ürettiği konteynerleri inceledi ve imalat süreciyle ilgili çalışanlardan bilgi aldı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...