Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TBMM'de oy birliğiyle kabul edildi: Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu

- Güncelleme:
TBMM'de oy birliğiyle kabul edildi: Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu

Gündem Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılması için çalışmalar devam ederken, Meclis de depremin araştırılması için harekete geçti.

HABER MERKEZİ - Meclis’teki tüm partiler, depremin araştırılması için önerge vermişti. Söz konusu önerge, dün TBMM Genel Kurulu’nun gündemindeydi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge, TBMM Genel Kurulunda, oy birliği ile kabul edildi.

TURAN: ÜLKEMİZİN GERÇEĞİ

Genel Kurul’da söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bugün tüm partilerimizin verdiği önergeler birleştirilerek, yaşadığımız depremin sonuçlarının tüm yönleriyle araştırılması, depreme dirençli yapılar ve stokların oluşturulması ve kentsel dönüşüm uygulamalarının etkinliğinin artırılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması komisyonu kurulmasını planlıyoruz. Deprem ülkemizin bir gerçeği. Depreme karşı hazırlıklarımızı ortak akılla yapmak, birlikte hareket etmek ve ne yapılması gerekiyorsa adımlarımızı atmak hepimizin boynunun borcu” açıklamasında bulundu.

AYCAN: 120 İLÇEYİ ETKİLEDİ

MHP adına söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise depremin 13,5 milyon insanı etkilediğini ve araştırılması gerektiğini söyledi. Aycan, “Çok büyük bir deprem yaşadık. Fay hattı şehrimden geçiyor. Özellikle Pazarcık, Türkoğlu, Nurdağı ve Antakya’ya uzanan bir fay hattı üzerindeyiz ve bu fay yaklaşık 500 kilometrelik bir fay kırılmasına sebep oldu. 11 ilimizi, buradaki 120 ilçeyi ve köyleri etkiledi. 13,5 milyon insanımızı etkiledi, tüm Türkiye’mizi etkiledi. 45 bin insanımızın ölümüne sebep oldu, 100 binden fazla insanımızın da yaralanmasına sebep oldu. Tabii ki araştırmalıyız, sonuçlarını tartışmalıyız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...