Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Deprem olacak" uyarıları toplumun psikolojisini bozdu

- Güncelleme:
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Deprem olacak" uyarıları toplumun psikolojisini bozdu

Gündem Haberleri

Jeologlar, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde deprem tahminlerinde bulunuyor. Bu durum ise vatandaşları endişeye sürüklüyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Ünlü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, halk sağlığı için bilim adamlarının daha hassas olması gerektiğini söyledi. Kahramanmaraş’taki depremden sonra insanlarda zaten travma oluştuğunu belirten Tarhan “Uzmanlarımız heyecanlarını katarak değil, bilimsel sağlamlığa dayanarak konuşsun. Çünkü insanlar her şeyi abartabiliyor. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar çok hassaslaştı. Panikatak, anksiyete artmaya, eski hastalıklar nüksetmeye başladı. Depremden çok belirsizlik insanların ruh sağlığını bozuyor. İstanbullular sürekli ‘deprem mi olacak?’ diye düşünüyor. Eğer bu şekilde devam ederse toplumsal huzur bozulacak”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...