Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kar yağışı etkili olacak (6 Aralık 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kar yağışı etkili olacak (6 Aralık 2022 hava durumu)

GÜNDEM Haberleri

6 Aralık 2022 hava durumu raporu belli oldu. Meteoroloji günlük verilerine göre, yurdun doğuşu karla karışık yağmur, yüksek kesimleri ise kar yağışının etkisinde olacak. Yurdun genelinde ise parçalı bulutlu havanın hakim olması beklenirken, diğer yerlerde sis ve pus hadisesi yaşanacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu havanın etkisinde olması bekleniyor. İstanbul Anadolu Yakası'nın doğu çevreleri, Kocaeli ve Yalova ile Bursa ve Balıkesir’in Marmara kıyılarının; Rize ve Artvin ile Sinop, Samsun ve Ordu’nun kıyı kesimlerinin; Diyarbakır ve Batman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı olacağı öngörülüyor.  Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van ve Bitlis çevreleri ile Erzurum'un doğu, Kars ve Muş’un güney ve batı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde ise pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI YURT GENELİNDE ARTACAK

Sıcaklıkların yurt genelinde biraz artarak, mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Van, Bitlis ve Muş çevrelerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışlı olacağı düşünülmektedir. Ayrıca sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. İl merkezleri için günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Muş’ta 7, Hakkâri’de 4, Van ve Bitlis’te 6 derece olması beklenmektedir” denildi.

Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kar yağışı etkili olacak (6 Aralık 2022 hava durumu)

6 ARALIK 2022 HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 10

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Anadolu Yakası'nın doğu çevreleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 13

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 21

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu 4

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...