Elon Musk'ın Kahramanmaraş depremi için Starlink teklifi teşekkürle reddedildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'ın Kahramanmaraş depremi için Starlink teklifi teşekkürle reddedildi

GÜNDEM Haberleri

Milyarder iş insanı Elon Musk, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında iletişim sorunları yaşanmaması adına Dünya'nın yörüngesinde bulunan Starlink internet uydularını Türkiye üzerine gönderebileceğini söylemişti. Türkiye'den Elon Musk'a teşekkür cevabı gecikmedi.

Türkiye güne Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle uyandı. Geçtiğimiz yıl Rusya ile savaşmaya başlayan Ukrayna için Starlink internet uydusu hizmetini aktif eden milyarder iş insanı Elon Musk, bu defa Türkiye için bir teklifte bulundu.

Yale Üniversitesinde çalışan Türk bilim insanı Mehmet Emin Adın, Elon Musk'a bir tweet atarak Türkiye için Starlink uydularını aktif edip edemeyeceğin sordu. Elon Musk, bu tweete, "Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. SpaceX onaylanır onaylanmaz gönderebilir." şeklinde bir cevap verdi. 

Bloomberg'in haberine göre, üst düzey bir yetkili Musk'ın teklifi için "Starlink önerisi için teşekkür ederiz. Türksat'ın yeterli uydu kapasitesi var" diyerek Musk'ın önerisini reddetti. 

FAHRETTİN ALTUN'DAN ELON MUSK'A DEPREM ÇAĞRISI

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'ın sahibi Elon Musk'ı etiketleyerek bir tweet attı. Altun, Musk'a bir çağrıda bulundu ve şöyle dedi: "Böyle bir acil durumda, Twitter için platformdaki dezenformasyon ve yanlış bilgilendirme çabalarına özel dikkat gösterilmesi kritiktir."

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1622479331439046656

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bu tweetiyle Elon Musk'tan depremle ilgili dezenformasyon ve yanlış bilgilendirmeye yönelik daha dikkatli olunması çağrısında bulundu. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...