İstanbul’u vorteks vuracak! Meteoroloji, AKOM ve Valilikten peş peşe uyarı: Saat verildi, 6 ilçe dikkat

- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji günler öncesinden uyarmıştı. İstanbul için beklenen kar fırtınası kapıda. AKOM ve İstanbul Valiliği’nden uyarılar peş peşe geldi. Sibirya kökenli soğuk hava dalgası Pazar günü megakente giriş yapıyor. Kar yağışı Perşembe gününe kadar etkili olacak. AKOM öğle saatlerine işaret ederek 6 ilçeyi uyardı, kar yağışı fırtına ile birlikte bastıracak. Binlerce personel hazırlıklara başladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbulluları uyardı: Dikkatli olun.

Hafta boyunca Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu İstanbul’un, Pazar günü sabah 08.00’den itibaren Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Perşembe sabah saatlerine kadar İstanbul üzerinde etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların yer yer 0 derece ve altına gerileyebileceği, beraberinde buzlanma ve don olayları ile birlikte kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

İstanbul’u vorteks vuracak! Meteoroloji, AKOM ve Valilikten peş peşe uyarı: Saat verildi, 6 ilçe dikkat

AKOM’DAN İSTANBUL UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (İBB AKOM) verilerine göre soğuk hava, kuzeyli rüzgarların 60-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesiyle şehre giriş yapacak. Soğuk hava nedeni ile 5-7 derece civarında seyreden sıcaklıklar kar değerlerine (-1, 3 derece) gerileyecek. Soğuk hava ve fırtınanın beraberinde, il genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

6 İLÇEYE FIRTINA UYARISI

Pazar sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların, kuzey ve yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Aydos) kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra il genelinde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi öngörülüyor.

İstanbul’u vorteks vuracak! Meteoroloji, AKOM ve Valilikten peş peşe uyarı: Saat verildi, 6 ilçe dikkat

BİNLERCE PERSONEL HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Soğuk hava ve muhtemel kar yağışı nedeni ile yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarılırken, İBB Karla Mücadele ekipleri hafta boyunca AKOM’un koordinasyonunda sahada olacak. Kent trafiği ve yağışlar 24 saat kameralarla denetlenerek kar yağan ve buzlanan ana yollara anında müdahale edilecek. Binlerce personel ve araçla sahada çalışacak İBB ekipleri, teknolojik erken buzlanma uyarı sistemi verileri ışığında yollara gerekli müdahaleleri anında yapacak. Vatandaşlar da hava şartları ve yağışlara karşı bilgilendirilecek.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA’DAN UYARI

Meteoroloji ve AKOM’un ardından İstanbul Valiliği’nden de bir uyarı geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat vererek uyardı “Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz” dedi.  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kıymetli hemşerilerim 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre İstanbul’da Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir! Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz.” İfadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1621502816048283650

İSTANBUL’A VORTEX UYARISI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından İstanbulluları uyardı. Pazar gününe dikkat çeken Ökten, “İstanbul'da Pazar günü büyük bir tipi ihtimali var. Kar yağışıyla birlikte fırtına hayatı zorlaştıracak. İstanbul havalimanında uçuşunuz varsa gözden geçirmeniz gerekiyor. Kar vortex şeklinde olacağı için çok yoğun...” dedi.

İstanbul’u vorteks vuracak! Meteoroloji, AKOM ve Valilikten peş peşe uyarı: Saat verildi, 6 ilçe dikkat

VORTEKS NEDİR?

Dairesel şekilde oluşan hava akımına vorteks denir. Hava akımı ile kar yağmasına vorteks kar denilmektedir. Fırtına ile kuvvetli yağışın çok olmasıvorteks kar oluşturmaktadır. Vorteks atmosfer içindeki dairesel ve kendi ekseni etrafında dönen hava akımına vorteks denir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...