İstiklal Caddesi’ni kana bulayan bomba, sosyal medya üzerinden yapıldı

- Güncelleme:
İstiklal Caddesi’ni kana bulayan bomba, sosyal medya üzerinden yapıldı

GÜNDEM Haberleri

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, ''Bomba yapımının, sosyal medya üzerinden yaptırıldığı bilgileri elimizde mevcut" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da 7. Uluslararası Siber Suçlar Çalıştayı'nda konuştu. İstanbul'da Taksim İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin açıklama yapan Bakan Soylu, “Bomba yapımının, sosyal medya üzerinden yaptırıldığı bilgileri elimizde mevcut” diye konuştu.

Bakan Soylu’nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar;

''İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki patlamadaki bomba yapımının sosyal medya üzerinden yaptırıldığını, yani bir görüşme kanalı üzerinden canlı bir şekilde imal edildiğini söyleyebilirim.

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan bomba, sosyal medya üzerinden yapıldı

“DEVLET DEDİKODU YAPMAZ”

Teker teker tarif edildiğini, 'Hacı' kod adlı Amerika'ya bağlı PYD/PKK terör örgütünün mensubunun cep telefonu üzerinden hem bombayı yerleştiren, koyan, hem bombayı imal eden, cep telefonu üzerinden yaptırıldığı bilgileri elimizde açıkça mevcut. Devlet dedikodu yapmaz, devlet bilgiyle çalışır ve kendi tecrübesine, ciddiyetine uygun şekilde çalışır.

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan bomba, sosyal medya üzerinden yapıldı

"ÇİKOLATA PAKETİ SANIYORDUM SÖZLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

İlk verilen ifadelerde 'Ben bilmiyordum bunu çikolata paketi sanıyordum' sözleri gerçeği yansıtmıyor. O ifadeleri verenin ağzından olayın bütün ayrıntıları işini iyi bilen Türk Polis Teşkilatı ve savcılarımız tarafından devlet kayıtlarına geçmiştir.''

İSTİKLAL CADDESİ’NDE BOMBALI SALDIRI

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım'da bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen teröristin Suriye uyruklu Ahlam Albashir tespit edilmişti. PKK bağlantısını ve talimatı Kobani'den aldığını itiraf eden teröristin 4 ay önce yasadışı yollarla İstanbul'a geldiği ve dikkat çekmemek için bir tekstil atölyesinde çalıştığı ortaya çıkmıştı.

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan bomba, sosyal medya üzerinden yapıldı

YÜKSEK GÜÇLÜ TNT KULLANILDI

Öte yandan saldırıda kullanılan patlayıcının türü de belli olmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde, saldırıda kullanılan patlayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...