Memur olmak isteyenlere ilanlı tuzak

- Güncelleme:
Memur olmak isteyenlere ilanlı tuzak

Gündem Haberleri

Sahtekârlarda yöntem bitmiyor. Dolandırıcılar, AFAD ve Kızılay’ın da adını kullanarak binlerce kişiyi tuzağa düşürdü.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Dolandırıcıların son hedefi devlet memuru adayları oldu. ‘KPSS şartı olmadan işe alım’ ilanları ile binlerce kişiyi kandıran şebeke bakanlığın ağına takıldı. ‘Kamuilan.org’ isimli site, bakanlık tarafından kapatıldı. Ancak aynı Server’ı kullanan diğer siteler hâlen aktif durumda. Sahte belgelerle dernek kurarak ‘org’ uzantısı alan dolandırıcılar, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden iş ilanlarına çıkıyor.

Devletin memur alımına başladığı ve sınav şartı olmadığını iddia eden bu kişiler, başvuruda bulunmak isteyenleri sahte sitelere yönlendiriliyor. Kayıt için bütün kişisel bilgileriniz alınıyor; ilk etapta 108 TL, ikinci başvuru adı altında da 870 TL ücret talep ediliyor.

PARALAR DEPREMZEDEYE YALANI

Çete üyeleri dolandırıcılık yöntemlerini deprem gündemine de bağlıyor. Kayıt ücretlerinin AFAD ve Türk Kızlay’a gönderildiğini söylüyor. Sitelerde yer alan IBAN adreslerine ödemeyi gönderen mağdurlar kandırıldıklarını sonradan anlıyor. Şikâyet siteleri ve tüketici derneği bloglarında sahte iş ilanları ile ilgili 5 bin 620 yorum bulunuyor. Uzmanlar bu yöntemle ilgili “Bu tür çok fazla site var, biri kapatılsa diğeri açılıyor. Dernekler üzerinden ‘org’ uzantısı alarak güven sağlıyorlar. Resmî kurumlar dışında memur alım ilanlarına itibar edilmemeli” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...