Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son dakika! Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi: Ölü sayısı 8'e yükseldi, 42 kişi yaralı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’dan Bodrum’a giden yolcu otobüsü Afyonkarahisar Dinar Haydarlı mevkiinde devrildi. 3 kişi otobüs altından kurtarılmaya çalışılıyor. Öte yandan hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisinin hayatını kaybetmesi sonucunda ölü sayısı 8'e yükselirken 3'ü ağır 42 kişinin hastanede tedavisi devam ediyor. Öte yandan ölenlerin kimlikleri belli olurken 8 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı "Kaza şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden ötürü." açıklamasını yaptı.

Dinar-Çay karayolu Cebitaş rampası mevkiinde meydana gelen korkunç kazada Diyarbakır’dan Bodrum’a gittiği öğrenilen S.C. idaresindeki 34 SD 7721 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi. 

ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Yaralılardan durumu ağır olan 2 kişinin kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 8’e yükselirken yaralı 42 kişinin tedavisi sürüyor. Kazada yaralanan yolculardan Adem Kara, olay anında yaşananları anlattı. Kara, “Kaza anında ben yarı uyanıktım. Adam (şoför) uyudu mu, uyamadı mı? Ben günah almayayım. Bodrum’a gidiyorduk, kaza 6 gibi oldu. Devrilme anında yarı uyanıktım, aracın uçtuğunu gördüm. Bağırma çağırma oldu” dedi.

Öte yandan, kolundan yaralanan Kara’nın Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor.

Kaza sonrası tam bir can pazarı yaşanırken, bölgeye çok sayıda jandarma, 112 Acil servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri otobüs içerisinden 6 kişinin cansız bedeni ile yaralanan 35 kişiyi çıkardı. Kazanın ardından bölgedeki kurtarma çalışmaları devam ediyor.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Koca, 8 kişinin hayatını kaybettiği kazada 3’ü ağır 42 kişinin yaralandığını bildirdi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1622176814880653312

ÖLENLERİN KİM LİKLERİ BELLİ OLDU

8 kişinin öldüğü otobüs kazasının ardından başlatılan otopsi ve kimlik tespit çalışmaları sona erdi. Yapılan incelemelerin ardından kazada ölen Fatma Temiz (42), Sultan Nur Özay (40), Sevay Özay (40), Halime Tıpırdamaz, Ayşe Koç’un Denizli, İsmail Yoldaş’ın Diyarbakır, Yakup Uçar’ın Mardin ve Mehmet Tuncer’in ise Dinar nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi.

Son dakika! Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi: Ölü sayısı 8'e yükseldi, 42 kişi yaralı

VALİ YİĞİTBAŞI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Vali Yiğitbaşı kazanın ardından tedavi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Ziyarette hastane Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran da Vali Yiğitbaşı’na eşlik ederek yaralıların durumu hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:

"Kaza şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden ötürü. Tabi ilk bilgilere göre 8 vefatımız var. Hem yaralılarımızı ziyaret ettik, hem başhekimimizden bilgi aldık. Burada ağır yaralı, hayati risk taşıyan 3 hastamız var. Bir tanesinin dalağı alındı. Birinin akciğerlerine hava girmesi söz konusu, dren takıldı. 3 hastamız şu an hayati risk taşıyor. Bir tane de Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki (AFSÜ) hastamız şu an beyin cerrahisi uzmanlarımız tarafından ameliyata alındı. Onun da durumu ağır. Ancak inşallah hayati risk taşıyan hastalarımızın biz sağlıklarına kavuşmasını ümit ediyoruz.

Onlar Dinar Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemlerini şu an tamamladılar. Bu şekilde tabi burada vefat eden vatandaşlarımızın kimlik bilgileri de şu an itibarıyla tamamlanmış durumda, bir tane vatandaşımızın sadece kimlik bilgileri henüz netlik kazanmadı. Üzücü bir durum gerçekten tüm hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Hepimize geçmiş olsun." (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...