Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yer bilimci Prof. Naci Görür, 2 bölgeyi işaret etti, 7,4'lük deprem uyarısı yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yer bilimci Prof. Naci Görür, 2 bölgeyi işaret etti, 7,4'lük deprem uyarısı yaptı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli deprem için iki yıldır uyarıda bulunan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, iki bölgeyi işaret edip 7,4 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi. Görür, Marmara Bölgesi için ise olumlu bir değerlendirme yaptı.

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayın programında “Endişe ettiğimiz yerler var” diyerek iki bölgeye dikkat çekti. Kritik uyarılarda bulunan Görür, "Marmara için ise büyük deprem üretme enerjisini boşalttı." ifadelerini kullandı.

Prof. Görür’ün depremle ilgili açıklamaları şöyle:

Çorum tam Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde. Bu kuşağın tamamı, Türkiye’nin tamamı, hatta dünyanın en aktif büyük depremler oluşturabilen kuşağı içerisinde. Bu kuşak aşağı yukarı Bingöl-Karlıova’dan çok büyük ölçüde Marmara Denizi’ne kadar enerjisini tüketti. Büyük deprem üretme enerjisini boşalttı.

"TUNCELİ-PÜLÜMÜR'DE 7,4'LÜK DEPREM OLABİLİR"

Şimdi Marmara’yı bekliyoruz. Bir de Erzincan ile Karlıova arasındaki bu kesimi bekliyoruz. Burada Pülümür’ün olduğu yer aşağı yukarı 7.4 büyüklüğünde belki deprem olabilir. Yedisu fayı üzerinde. Bunu zaten hep söylüyoruz.

Tunceli-Pülümür 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir. Burada en son deprem 1794’te. Dolayısıyla epey zaman geçti. Erzincan depremi buraya muhtemelen enerji de transfer etmiş olabilir. Bu Doğu Anadolu fayındaki hareketler de belli ölçüde burayı biraz etkilemiş olabilir. Endişe ettiğimiz yerlerden biri bu.

İSTANBUL'DA ULUSAL RİSK KALKANI TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün partisinin Meclis grup toplantısında, “Devletimizin bekasıyla birlikte vatandaşımızın bekasını da gözeten ve önceleyen yeni bir stratejik ortak akıl oluşturmak istiyoruz. Başka hiçbir ölçüye bakmaksızın kendi alanındaki yetkin bilim insanlarımızı, teknik kadrolarımızı yabancı uzmanlarla destekleyecek bu çalışmaya devam edeceğiz” demişti. İşte o bilim kurulu bugün Dolmabahçe’de ilk toplantısını yapacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...