Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avukatlar ikinci baro için organize olamadı

Avukatlar ikinci baro için organize olamadı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul ve Ankara’da ikinci baronun kurulması için gerekli 2 bin imza bugüne kadar toplanamadı. İzmir’de ise süreç sadece hazırlık aşamasında kaldı.

EBRU KARATOSUN

Baroların yapısını değiştiren kanun teklifinin yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul, İzmir ve Ankara’da ikinci baronun kurulması için yürütülen çalışmalardan sonuç çıkmadı.
Barolarda tekelciliği bitiren, kamuoyunda "çoklu baro" olarak bilinen düzenleme 15 Temmuz'da yürürlüğe girmişti. Düzenleme ile avukat sayısının 5 bini aştığı illerde asgari 2 bin avukatın imzasıyla, birden fazla baro kurulmasının önü açılmıştı. Mevcut avukat sayısına göre, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da birden fazla baro kurulabiliyor. Kanun uyarınca her baro, baro başkanı dâhil 4 delege ve ilaveten her 5 bin avukat için bir delegeyle Türkiye Barolar Birliğinde (TBB) temsil edilebiliyor.

GEREKLİ İMZA TOPLANAMADI
TBB'ye 2’nci baronun kurulması için İstanbul’da 17 Ağustos’ta, Ankara’da ise 21 Ağustos’ta başvuru yapılmıştı. Hem koronavirüs salgını sebebiyle hem de avukatların işini kolaylaştırmak amacıyla, TBB tarafından hazırlanan "uhap.com.tr" adlı özel sitede elektronik imzayla başvuru yapabiliyor. Ancak, bugüne kadar ne İstanbul’da ne de Ankara’da 2 bin imza toplandı. İzmir’de ise süreç sadece hazırlık aşamasında kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...