Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kosta Rika'da 7.6 büyüklüğünde deprem

/ Kaynak: AA
Kosta Rika'da 7.6 büyüklüğünde deprem

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Amerika ülkesi Kosta Rika'da 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından tsunami uyarısı yapan yetkililer, tehlike kalmadığını açıkladı. Depremde, sadece bir kişi, panik nedeniyle geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Kosta Rika açıklarında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde bir kişi öldü. Kızılhaç görevlisi Carlos Miranda, depremin merkez üssüne 60 kilometre uzaklıktaki Liberia kentinde bir kişinin panik nedeniyle kalp krizi geçirdiğini ve müdahaleye rağmen kurtarılamadığını söyledi. Bu arada, Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Kosta Rika, Panama, Nikaragua, El Salvador, Honduras, Meksika, Kolombiya, Ekvador, Guatemala, Peru ve Şili için yaptığı tsunami uyarısını kaldırdı.

SADECE 30 SANİYE SÜRDÜ
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerel saatle 08.42'de meydana gelen depremin merkez üssünün başkent San Jose'nin 141 kilometre batısındaki Liberia kentinin 60 kilometre açığında ve denizin 41 kilometre derinliğinde olduğunu açıklamıştı. Deprem merkezine yakın yerlerde bazı binaların yıkıldığı ve sarsıntının yol açtığı heyelanlar nedeniyle iki yolun trafiğe kapandığı belirtilmişti. Yaklaşık 30 saniye süren depremin geniş bir alanda hissedildiği ve büyük paniğe neden olduğu bildirilmişti. Tsunami uyarısının verilmesinin ardından, deprem merkezine yakın yerlerde yaşayan yaklaşık 5 bin kişi tahliye edilmişti. Kosta Rika'da 2009 yılında meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde 40 kişi yaşamını yitirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...