Kaynana

A -
A +
CAKAY Cadaloz Kaynanalar Akademisi'nin dekanıyla söyleşiyoruz;
Akademinizi tanıyabilir miyiz? Kampüsümüz baba kucağı ovasından yüz kilometre uzaklıkta, koca ocağı arazisinde yer alıyor. Kaynanalara burada kaynana olmanın alfabesini öğretiyoruz. Dünyanın dört bir yanından öğrencilerimiz var.
Her gelini olan buraya kaydını yaptırabilir mi? Hayır. Öyle nur yüzlü, yumoş yumoş kayınvalideleri almıyoruz! Zaten tatlı dili, vicdanı olanları mülakatta eliyoruz. Derslerimiz; Beden Eğitimi: Etkili ve korkutucu kaş kaldırma teknikleri/Tek bacağı kıvırıp divana çöreklenme ve gelin çekiştirme yöntemleri. Coğrafya; Bir başka şehir, ülkede yaşayan gelin telefon, mektup, e-posta vb. nasıl rahatsız edilir? Müzik: Oğlanı fitleyecek ağıt nasıl yakılır? Hayat Bilgisi: O'nu benden koparamazsın (teori, pratik) Oyunculuk; Yavrum zayıflamışsınn! (ses tonu, saç okşama stilleri) Sıkışınca Bayılma metotları... Yüzleştirilirken soğukkanlı davranma. (renk renksizliktir) İftiraaaaa! Resmen iftira! (Etkili vurgu ve inandırıcılık)
CAKAY'dan ne kadar sürede mezun olunuyor? Bu, kaynananın didişkenlik kapasitesine ve çabaya bağlı... Mesela Gelin Fıttırtma Anabilimdalı Başkanımız Prof. Feveran'ın bir öğrencisi gelinine art arda üç ruhsal bunalım geçirtip, e tabii gelininin kullandığı sinir haplarını da kurula sunarak, sadece bir yılda mezun oldu.
Peki bu eğitim için ücretli mi? Katiyen... Verdiğimiz huzursuzluk bize yetiyor! Önemli olan oğluşlarımızın dizimizin dibinde olması. Ay aklıma yine oğluşum geldi. Hüngürt! Biliyor musun küçükken sarı benekli bir şortu vardı... "Anneçimm" derdi... Fırkh... Elli yaşında hâlâ öyle diyor kuzucuğum!
Gelinlerden ne istiyorsunuz? Normal kaynanalar saygı, güler yüz ve oğlunun saadetiyle yetinirler. Ama biz daha özel insanlarız. Bizler kayınvalide değiliz, bizler kaynanayız! Biz itaat, hakimiyet istiyoruz. Vıdı vıdı vidi....
Röportaja sinirden daha fazla devam edemiyor, CAKAY'ın ilan panosuna göz atıyoruz;
* Yirmi yıllık gelinine kızıp, "Benim oğluma kız mı yok" diyerek yazmaya başladığı üç yüz elli kişilik gelin adayı listesiyle Afet Bezdirir, Guinness rekorlar kitabına girdi...
* Zaptiye Tırmık'ın gelininden yolduğu saçlarla tasarladığı "Pırtık Gelin" isimli post-modern el sanatları sergisi 1 Ağustos'a kadar gezilebilir.
* Dokuz bin baskı yapan "Oğlum Beni Hâlâ Melek Sanıyor" kitabının yazarı Dilbaz Kaktüs, Fısıltı Yayınevi'nden çıkarttığı "Bu gelin hakkaten pasaklı yavv!" adlı kitabıyla yeniden aramızda.
* CAKAY mezunları, "Her gelinin başına bir çorap" sloganıyla düzenledikleri kermeste bir araya geleceklermiş. Etrafınızda, yanınızda yörenizde varsa duyurun...

Ninem Diyor ki; Huy canın altındadır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.