Kiralık

A -
A +

Kentsel dönüşümdü, okulların açılmasıydı, düğün sezonuydu derken kiraları iyice tavan yaptırmış tüm gayrımenkul sahibi ve emlakçılara kalbi hürmetlerimle....
Bir telefon, bir masa... Bol çene, ertesi sabah "Yav ne yaptım ben?" dedirtecek bir ikna kabiliyeti, alacağı komisyon düşmesin diye mal sahibiyle pazarlığa su katma yetisi; işte sana emlak ofisi ve temsilcisi!
Bahçe katı diye apartman kömürlüğünü, jakuzi diye duşakabini, açık mutfak diye salonun köşesine konmuş piknik tüpünü gösterirler. İtiraz halinde çimentonun torba maliyetinden başlar hikaye, "E kardeşim, sizin bütçeye anca bu daire!" Havalı olsun, ciddiyet ve imaj koksun diye de "Real Estate" tabelası asanlar ise, "Al şu parayı da, git bir çorba iç" tavrıyla sona erdirirler ev gezdirmeyi ki; insanda "Bunun için kaç sene yerim? Acaba annem içeride bana bakar, temiz çamaşır getirir mi?" gibi sorular hasıl olur efendim....
İnşaattan: Hasır betonu attık, para bitti. Hafriyat bile ortada kaldı yavv!
Komple sıfır: İnce sıvası yapıldı, fayanslara da sen bir el atarsın artık.
Möbleli: Merdaneli çamaşır makinesi aile yadigârı, oluklu mukavvadan sehpa Uydur Usta işi, döşemeler bit pazarından, banyoya ambians katan minik sabunlar ise Karadeniz turunda otelden araklanmış. (Kaynak: Kandır Homes Dergisi!)
Deniz manzaralı: Salonun camından aşağıya sark, döndür kafayı, az biraz daha eğil, korkma tutuyorum ben seni, o gri binayla kısa olanın arasından bak, gördün mü? E, kardeşim portföyümüzde bu paraya lebi derya yok! Pardon isim neydi?
Dekorasyonlu: Kapılara vernik attık, duvarlar üç katla anca kapandı. Mutfağa da iki kıytırık dolap taktırıldı. E, fiyata makul bir şekilde yansıtacağız tabii haliyle...
Özellikli: DTM (Dursun Temel Mimarisi) özellikleri taşıyor. Hamsi mutfak, sıcağı soğuğu ters gösteren musluklar, ters açılan kapılar, üçgen salon, eğimli zemin, kübik merdiven tasarımı.
Bahçe katı: Yarı bodrum. Bahçe yok, ama nem var. Kültür mantarı yetiştirip bütçeye katkıda bulunursunuz fena mı?
Yarı bodrum: Bodrum. İki fare, bir de güneşi görebilmeniz için periskop müessesemizden.
Ferah: Camları var.
Otoparklı: Kömürlüğü yıktırdılar, iki araba sığar gibi... Sığmazsa da yanda boş arsa var.
İzolasyonlu: Camlara yeni silikon çektik, artık daha az üflüyor. Kapı arkasında da öğretmen çorabından mamul kum torbası!
Yerden ısıtmalı: Alt katta fırın var. Cayır cayır inanın!
Şehir gürültüsünden uzak: Şu dağın ardında.
Deprem yönetmeliğine uygun: Depremde yıkılmadı. Ha onlar mı? O bişi değil, çatlak çapraz olursa tehlikeli. Müteahhidin demesi; dokuz şiddetinde titremez bu bina. Çakma yerine, dökme kazık var bu evde.
Ninem diyor ki; Mal sahibi, mülk sahibi hani bunun ilk sahibi?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.