Rotterdam'da Kartal bayramı

A -
A +
"Kimse Feyenoord kan kaybetti, böyle oldu, şöyle oldu gibi bir hisse kapılmasın. Herkes Beşiktaş'ın hakkını teslim etsin"

Tartışmasız Demba Ba büyük firma; aksini düşünmek mümkün değil.     Ama bizim çocuğun da hakkını teslim edelim. Kimin mi? Benim her zaman ''Gol demek Mustafa Pektemek'' diye iddia ettiğim ''10 numara'' golcünün.
Nitekim dün gece bu tezim bir kez daha doğrulandı.
O nasıl bir yükselişti öyle Mustafa. Tıpkı bir Kartal gibi. Oğuzhan'ın kornerden yaptığı nefis ortasına havada poz verircesine o kararlı süzülüş ve o güzel vuruş.
"Goool" diye ayağa fırlamışım. Tavan yapmış keyfim. Özlemişiz sevinmeyi hem de çok özlemişiz. Aferin Mustafa!..
İşte golcü böyle olur. Çakar kafayı, atar golü; play-off'a davetiye çıkarır. Rotterdam'da binlerce Türk'e bayram coşkusu yaşatan bu erken gol, inanın Beşiktaş için Tromsö'den beri özlemini duyduğu turun açık habercisiydi. Bunu böyle bilin.
Aferin kaleci Tolga'dan en uçtaki Mustafa'ya, Kerim'e, Atiba'ya, Necip'e kadar siyah-beyazlı formayı giyen tüm futbolculara.
O nasıl bir disiplin, o ne muhteşem yardımlaşma öyle. Helal olsun size. İstikrar=başarı. Bu manada Slaven Bilic'i tebrik ediyorum. Kusursuz takım kurgusu, doğru rakip analizi, etkili taktik anlayışı ve oyuna yaptığı yerinde müdahalelerinden dolayı.
Beşiktaş dün hem savunma hem de hücum anlamında en küçük bir zaaf göstermedi. İşte takım olmak bu.
Bu ifadeden sonra belki bazılarının aklına "Bu Feyenoord'un yıldızları kırpılmış, takım transferde çok kan kaybetmiş" gibi zaferi küçültücü düşünceler gelebilir. Bu vehim çok yanlış ve Beşiktaş adına büyük haksızlık olur. Zira Beşiktaş dün akıllıca oynadı. Saha yerleşimi, alan ve adam paylaşımı mükemmeldi. Gücünü ölçerek hareket etti. Gol atacağım diye gereksiz riske girmedi. Geriye yaslandı, Feyenoord'un üstüne gelmesini bekledi. Doğru olan da buydu.
Eğer Oğuzhan-Mustafa Pektemek uyumu mükemmel olabilseydi, Beşiktaş ikinci golü daha erken bulabilirdi. Ama Oğuzhan biraz zayıf kaldı. Zaten Bilic de Demba Ba'yı oyuna alarak doğru hamleyi yaptı. Bu kadar doğru bir araya gelir de, zafer gelmez mi?
Son dikakadaki penaltı mı?
Bence turu etkilemez...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.