Webo farkı

A -
A +

Yanal sonrası Kartal Süper Kupa ve ligdeki ilk maçı kazansa da beraberinde bir dizi soru işareti bıraktı.

Cristian ve Yobo'nun veda gecesindeki Karabükspor maçı şampiyon Fenerbahçe için çok önemliydi. Bu önem büyük yarıştaki tarihi rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın sezona galibiyetle başlamasıyla daha bir artmıştı. Fenerbahçe ilk maçı muhakkak kazanmak zorundaydı...
Takımlar sahaya çıktığında sezonun flaş transferi Diego Ribas'ı aradı gözlerim. Yanı başımdaki Fenerbahçeli dostum "Ersun Yanal, Diego'ya kampta aşırı yüklemede bulunarak sürantrene yapmış" demez mi? Şaştım, bu komediye?
Ersun Yanal ile İsmail Kartal'ın Fenerbahçesi arasındaki farkı yakalamaya çalışırken Emenike'nin şık golü geldi.
Genel anlamda bir dizi soru işareti vardı. Mert bir tarafa; savunmanın merkezindeki Bekir-Kadlec ikilisi tam bir faciaydı.
Kumbela iki pasla golü bulurken düşündüm. Fenerbahçe gibi bir takım bu kadar basit gol yer mi? Bir soru daha... Fenerbahçe gibi büyük ve fiziği üst düzeyde olan bir takım oyunu rakip sahaya yıktığında dönüşü bu kadar ağır ve kontrolsüz mü olur?
Gerçek şu ki, Fenerbahçe'nin zaafları çok. Bunlar kazanırken göze batmayabilir ama kaybetmeye başladığında her biri bomba tesiri yapar.
Tek artı; Meireles'in Mehmet Topal ile olan mükemmel uyumuydu ki, bu ona şut atma cesaretini de kazandırmıştı.
Kuyt'ın hakkını teslim edelim, "Buyur açılışı yap"  dercesine Emenike'ye attığı pas gol olmasa futbol adına üzülürdüm. Zira Emenike, Yiğit'i  güçlü fiziğiyle devre dışı bırakırken, "Kardeş adam adama markaj tarih oldu" diye adeta ders veriyordu.
Maçın özel adamları vardı, Fenerbahçe'de Kuyt, Emenike, Sow ve Webo, Karabük'te Kumbela gibi.
Karabükspor sıkı takım olmuş ama eksikleri özgüven yoksunu olmaları. Bu şekilde büyük maç kazanmaları zor.

MAÇIN ADAMI

Pierre Webo

KIRILMA ANI

Karabük'ün kaleci değişikliği

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.