Palabıyık öyle istedi

A -
A +

Şenol'un tutar gibi yaptığı pozisyonda Gökhan'ın düşüşü penaltı mı, kanaatimce değil. Ama hakem Ali Palabıyık öyle istedi.

Başarılı hakem "Neticeye tesir etmeyen hakem" diye tarif edilir.        Ali Palabıyık; Sinan Cem İyihuylu'nun etkisiyle verdiği penaltı kararıyla maçın önüne çıktı. Gaziantepsporlu Şenol'un tutar gibi yaptığı pozisyonda Gökhan'ın düşüşü penaltı mı, kanaatimce değil. Ama hakem öyle istedi. Emre de golü yazdı, işi bitirdi.
Diyeceğim şu sarı-lacivertli Gönüller şenlense de vicdanlar ayakta!...
Oysa ne güzel bir maçtı Fenerbahçe-Gaziantep mücadelesi. 80 dakikadaki görüntünün tek eksiği goldü. O da olsa kazanan kim olursa olsun bu mücadele kırk gün kırk gece anlatılırdı.
Dört yıldıza odaklanan Fenerbahçe, Galatasaray'ın yenildiği haftada Gaziantep engelini aşıp, zirveye kurulmak istiyordu. Fakat? "Önce güzel futbol" diyen Gaziantepspor da böyle bir umut ile gelmişti İstanbul'a. Oysa bazı takımlar, İstanbul'a gelir, kapanır, anti futbolla maç çirkinleşir, seyreden de sıkılırdı, oynayan da.
Bu öyle değildi; Gaziantepspor zinde, mücadeleci ve cesaretli oyunuyla herkesi mest etti.
Kaleci Eray, Mehmet Topal, Sow ve Emenike'nin şutlarını başarıyla kurtarırken gecenin yıldızı olacaktı ama tartışmalı penaltı, sıfırladı tüm gayretini. Yazık!
Gerçek şu ki; güzel futbol için risk almak gerekir. Kadıköy'de dün gece maçı güzelleştiren şey de buydu. Ne Gaziantep ne de Fenerbahçe bir an geriye yaslandı. Emre-Emenike gerginliğinde bile kenar yönetimi; Diego-Alper ve Emenike-Webo değişikliğine giderken çift forvetli hücum düşüncesinden vazgeçmedi. İşte bu, mikro cerrah titizliğindeki hamle İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'deki teknik adamlık rüştünü ispat ettiği olaydı. Fenerbahçe'nin asıl muhteşem adamı Emre Belözoğlu. Fakat bir kusuru var. Kaptan biraz sakin olabilse çok daha faydalı olacak. Ama karakter bu.


MAÇIN ADAMI

Ali Palabıyık

KIRILMA ANI

Penaltı anı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.