Sevgili Peygamberimi anlat...

A -
A +

Anlat bana, öğret bana. En evvel Peygamberimi anlat. Muhammed aleyhisselâmı anlat. Muhtacım Ona... Onu anlatarak yolumu aydınlat...
Rahmet ve mağfiret ayı olan şu mübarek ramazan günlerinde, Müslümanlar iftar sofrasına oturduğunda, dünyanın dört bir yanındaki din kardeşlerinin maruz kaldığı zulüm, baskı ve katliamlar yüzünden lokmalar boğazında düğümlenmekte... Maalesef İslam dünyası kan ve ateşler içinde. Filistinlilerin üzerine, İsrail günlerdir en vahşi silahlarla ölüm yağdırıyor ve insanlığın gıkı çıkmıyor. Suriye'de Esad rejimi, üç buçuk seneden beri bütün dünyanın gözü önünde, iki yüz bin savunmasız insanı katletti. Irak'ta son on iki yıldır savaş ve terör hüküm sürüyor. Kaç milyon insanın hayatını kaybettiği dahi belli değil. En vahimi de, IŞİD gibi sayısız terör örgütlerinin Irak'ta; Suriye'de, Libya'da, Somali ve Nijerya'da, güya din adına, güya cihat hesabına, koyun gibi insan boğazlamaları!..
İslâm dünyasındaki bu perişanlık nedir, bu felaketlerin sebepleri nedir? Üzerinde çok düşünmemiz gerekiyor. İslamiyet adına ve fakat İslâmiyet ile hiç alakası olmayan, her türlü sapıklığı yapan örgütleri kim kurduruyor, kimler destek veriyor? Bu dehşet verici gidişatın önüne nasıl geçebiliriz? Bu hayati meseleye çok kafa yormamız lazım... Hiç şüphesiz her şeyin temelinde, İslam dininin hakiki yolundan sapma gaflet ve dalaleti yatıyor. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin tebliğ ettiği ve örnek yaşayışıyla gösterdiği Müslümanlığı bırakıp, dalalet yoluna sapanlar, gün be gün azarak bugünkü derekeye düştüler. Tekbir getirerek, vahşet üzerine vahşet sergiliyorlar...
Peki, çare nedir? Çare, Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve onun tebliğ ettiği İslâm ahkâmını öğrenmek ve öğretmek!.. Büyük İslam âlimi Seyyid Abdülhakîm Arvasi hazretleri diyor ki: "İslamiyeti anlatmak isteyen Resulullahı anlatsın; İslamiyete dair her şey onun hayatında vardır." Sevgili okuyucular, Türkiye gazetesinin kültür hizmetleri içerisinde; Sevgili Peygamberim serisini, hem kitap hem de kaset olarak çoğunuz mutlaka biliyorsunuz. Yıllarca şu muhteşem cümleler kulaklarımızda yankılandı: "Anlat bana. Ne olur Sevgili Peygamberimi anlat. Muhtacım ona... Kâinatın Efendisini tekrar tekrar anlat... Öğret bana. Muhammed aleyhisselamı anlat. Onu anlatarak yolumu aydınlat..."
Gazetemizin yazarı Sayın Rahim Er'in, yaklaşık otuz senedir üzerinde çalıştığı Sevgili Peygamberim kitabı, Bâbıâli Kültür Yayıncılığı tarafından, tek cilt hâlinde yayınlandı. (www.bkymarket.com) 942 sayfalık bu kıymetli eserin, okullarda da Siyer-i Nebi derslerinde okutulmasını hararetle tavsiye ederim. Özellikle gençlerimizin, Resulullahın hayatını doğru kaynaklardan okuyup öğrenmesi çok ama çok önemli. Zira yalan-yanlış kaynaklardan öğrenilen bilgilerin, insanları doğru yoldan nasıl saptırdığını dehşet içinde müşahede ediyoruz. İşte, İslam adına ve cihat iddiasıyla, yüce dinimizle hiç ama hiç ilgisi olmayan vahşetleri ortaya koyan Selefi, Vehhâbî vb. sayısız cereyan ve teşkilatın, yaptığı tahribat ortada... İnsanlarımızın bu sapık fırkalara aldanmaması için, mutlaka dini doğru şekilde öğrenmesi gerekir. Bu da ancak ve ancak doğru kaynaklardan okumakla mümkün!
Sevgili Peygamberim, herkesin kitaplığında bulunması lazım gelen çok kıymetli bir eser.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.