İsrail'i kim durduracak?!

A -
A +

Attığı bir füze ile aynı aileden tam 18 kişiyi öldüren İsrail, Filistin'de âdeta soykırım yapıyor!.. İşin en acı tarafı da, dünyanın bu katliama sessiz kalması...
Günlerdir Filistin topraklarında cereyan eden yürek paralayıcı hadiseleri çaresizlik içinde izliyoruz... Filistin halkına karşı 66 yıldır sürdürülen baskı, zulüm ve katliam, şu sıralarda artık bütün sınırları zorluyor. Bu tablo karşısında, cevap bekleyen hayati soru şudur: İsrail'i kim, nasıl durduracak? Evet, bu sorunun cevabı netleşmedikçe, Orta Doğu'da ne barıştan ne de istikrardan bahsedilebilir... Son on yılda Irak'ın, son üç yılda da Suriye ve Mısır'ın içine düştü kaos, iç çatışma ve parçalanma süreciyle birlikte, etrafında doğru dürüst devlet kalmayan İsrail, Bölge'de bir nevi mini süper güç haline geldi. Öteden beri komşularına karşı elde ettiği askerî üstünlüğü kullanarak, fütursuzca operasyonlarıyla Bölgeyi terörize eden bu devlet; uluslararası arenada, ABD'nin kayıtsız-şartsız ve sınırsız desteği sayesinde, her türlü savaş suçunu rahatlıkla işleyebiliyor!..
Filistin halkına karşı, sivil-kadın-çocuk demeden; fosfor bombalarını, yangın bombalarını, misket bombalarını sınırsız şekilde kullanıyor. İsrail'in savaş suçu işlediğine dair, şimdiye kadar sayısız uluslararası rapor tanzim edildi. Ancak bunların hiçbirinden bir sonuç çıkmadı ve çıkmaz. Zira BM Güvenlik Konseyi'nde, 1948'den bu yana İsrail aleyhine herhangi bir karar çıkmıyor. Amerika her seferinde veto ediyor çünkü... Bu şekilde veto edilen BMGK karar sayısı yüzden fazladır. O yüzden İsrail çok rahat. Hatta bu durumu kullanarak, uluslararası hukukla resmen dalga geçiyor!
Son Gazze saldırısı karşısında, Barak Obama'nın verdiği gülünç tepkiyi hatırlayın: "İsrail meşru müdafaa hakkını kullanıyor..." dedi. Başka bir şey de diyemezdi. Aynı şekilde, AB'nin dış politikadan sorumlu yüksek komiseri Catherine Ashton da, sözcüsü vasıtasıyla yaptığı açıklamada İsrail'e en ufak bir eleştiri yöneltmeden, sadece Hamas'ı kınadı... Şu hâle bakar mısınız: Katliamı yapan İsrail, kınanan ise Hamas! Heyhat... Dünya tam bir ikiyüzlülük içinde! İşlenen insanlık suçunun failine, tek kelime edilmiyor. Hâl böyle olunca da, İsrail Başbakanı Netanyahu; Birleşmiş Milletler teşkilatını hiçe sayıyor, ha bire Filistin halkına yeni tehditler savuruyor. İsrail'in Filistin halkına karşı sürdürdüğü sistematik zulüm ve katliam, artık apaçık bir soykırıma dönüşmüş durumda. Daha öncekiler gibi, son saldırılarda da, yoğun şekilde sivil hedefler vuruluyor. Mesela yapılan bir füze saldırısı ile bir tek aileden, Batş ailesinden, tam 18 kişi katledildi. Bunların kahir ekseriyeti çocuk... Bu vahşet karşısında susarak, dilsiz şeytana dönüşen modern dünyanın, şüphesiz insanlığa karşı yüzü kapkara olacaktır.
Zayıf ve ezilen halklara karşı, zalim ve güçlülerin yanında yer alan bir dünyada adalet de olmaz, huzur ve barış da... Arap halklarının bencillik, nifak ve parçalanmışlık sebebiyle içine düştüğü zelil ve sefil durum, düşmanlarının eline inanılmaz fırsatlar veriyor. İsrail bu fırsatları tepe tepe kullanıyor. Irak, Suriye ve Mısırlılar birbirini boğazlarken, o da rahat rahat Filistinlilerin üzerine çullanıyor! Sözün bittiği yerdeyiz. Ama bilelim ki, İsrail bir gün mutlaka, Filistin halkına yaptığı zulmün hesabını verecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.