İsrail vahşeti ve Hitler...

A -
A +

Bazı insanlar İsrail devletinin yaptığı vahşeti anlatırken, niçin hemen akabinde, sözlerinin Yahudilik aleyhtarı olmadığını açıklama ihtiyacı duyuyorlar? Niçin?..
İsrail silahsız ve savunmasız sivil insanları kitleler hâlinde katlediyor. Özellikle çocukları katlediyor. Kumsalda top oynayan, damlarda güvercin uçuran çocukları, henüz emzikte olan birkaç aylık bebekleri... Hepsini öldürüyor. Günlerdir Gazze'deki korkunç tabloyu bütün dünya seyrediyor. Yıkılan evlerin enkazı altında kalan cesetlerin çıkarılmasına dahi fırsat vermiyor. İsrail eskiden Filistinlileri sürmek ve sindirmek için, evlerini boşaltıp buldozerle yıkıyordu. Ama şimdi, içindeki insanlarla birlikte bombalayarak imha ediyor... Ve İsrail hastaneleri dahi vuruyor!.. Aynı şekilde ambulansları da füzelerle vuruyor. Gazze'de gönüllü olarak çalışan Norveçli doktor Gilbert, "Şucaiyye'nin her yeri enkaz ve ceset..." diyor ve "Buna sessiz kalan uluslararası topluma da yazıklar olsun!" diye tepkisini dile getiriyor.
Uluslararası toplum kör ve sağır! Böyle olmasa belki de İsrail bu kadar cür'eti gösteremezdi. Ama öteden beri öyle bir zihin tahakkümü var ki, kimileri yapılan zulmü kınamaktan dahi çekiniyor. Bazıları İsrail'in yaptığı soykırım ve vahşeti defi bela kabilinden kınamaya çalışırken dahi, bunun Yahudi karşıtlığı (antisemitizm) olmadığını bilhassa belirtme ihtiyacı duyuyor. Neden? Çünkü dünya genelinde, Yahudi Lobisinin müthiş bir etkisi var. Bu etki sadece antisemitizm konusunda değil, Siyonist politikaların eleştirilmesine karşı da, çok kalın bir duvar örüyor. İsrail'in Filistinlileri hapsetmek üzere ördükleri utanç duvarı gibi... İsrail devletinin Siyonist politikalarına bazı Yahudilerin de karşı çıktığı bir gerçek. Ama beri tarafta da İsrail hükümeti, yaptıklarıyla övünüyor ve bizi İsrail halkı seçti diyor... Buna ne yorum getireceksiniz?
İsrail'in yaptığı soykırımın Hitler uygulamalarına benzetilmesinden kimileri fena halde rahatsız oluyor. Neymiş, bu Yahudi Soykırımının anısına saygısızlık olurmuş. Bir benzetmeden bu kadar rahatsız olanlar, Gazze'de oluk oluk akan çocuk kanından da biraz rahatsız olsalar ya!.. Hitler'in gaz odaları ne kadar insanlık suçu ise, İsrail'in Gazze'de her türlü fosfor, pudra, yangın bombası ve diğer kimyasal silahları kullanması da o kadar insanlık suçudur. "Filistinli hamile kadınların karnına ateş edin, bir kurşunla iki kişi öldürmüş olursunuz..." diyebilecek kadar canavarlaşan İsrailli kadın milletvekilinin zihniyeti, bu anlamda Hitler ile akraba değil midir? Evet, İsrail'in Siyonist politikalarını lanetlemek, hiçbir zaman antisemitizm değildir. Bunu öyle göstererek insanlara baskı kurmaya çalışan Yahudi Lobisi, bugüne kadar belli çevreleri etkileyebildi. Fakat artık mızrak çuvala sığmıyor. Dünyanın her tarafında Siyonist zulme karşı sivil tepkiler her geçen gün daha da yükseliyor. İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği son vahşet, kısa zamanda olmasa da; orta vadede mutlaka çok büyük reaksiyonlar görecek, bu da hem bölgesel hem küresel dengeleri değiştirecektir.
İsrail hükümeti, Arap âlemindeki dağılmayı fırsat bilerek, Filistin halkının üzerine acımasızca çullanıyor. Bu fırsatçılık İsrail'in başına çok büyük çorap örebilir. Bugün zafer sarhoşluğu içindeki Netanyahu ve şürekâsı, durumun farkına vardığında çok geç kalmış olacaktır...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.