Bu düpedüz kalleşliktir!..

A -
A +

İsrail her defasında, ateşkes oldu diye sokağa çıkan ve evlerine dönen korunmasız Gazze halkını vahşice bombalıyor... Ateşkesi bir tuzak gibi kullanıyor!
Öncelikle başlıktaki amiyane ifade için özür dilerim. Ancak İsrail'in Gazze'de yaptığı alçakça uygulamaları anlatacak başka da kelime bulmakta zorlanıyoruz. Şu hâle bakar mısınız, 72 saatlik sözde insani ateşkesi iki saat bile geçmeden bozan İsrail, yalnızca bu saldırıda en az yetmiş Filistinliyi katlediyor... Bahane her zamanki gibi uydurma: "Hamas bize roket fırlattı..." Ne hazindir ki, İsrail'in hamisi Amerika da, bu yalanın üstüne balıklama atlıyor ve en kolay işi yapıp Hamas'ı suçluyor. Ateşkesin bozulmasından onu sorumlu tutuyor. Beyaz Saray sözcüsü, ABD tarihine kara bir leke olarak geçecek şu açıklamayı yapıyor: "Hamas bir İsrail askerini barbarca rehin almış. Bunu kınıyoruz ve başkalarının da kınamasını bekliyoruz..."
Bir yere kaydediniz: Tek başına bu açıklama dahi, ABD'nin artık süper güç olmaktan uzaklaştığının açık işaretidir. Son yirmi beş günde yaklaşık bin beş yüz Filistinli öldü. Bunların yüzde sekseni, sivil ve savunmasız kişiler. İçlerinde, kırk günlük bebek de dahil üç yüzü aşkın küçük yaşta çocuk var. Her gün bütün dünyanın seyrettiği o cansız çocuk bedenleri, vücutları kevgire dönmüş o masum yavruların feryatları, ABD hükümeti nazarında hiç de "korkunç ve barbarca" değil. Fakat sivil halka ateş eden bir İsrail askerinin kaçırılması onlara göre "korkunç ve barbarca"... Bu sebeple İsrail'e milyar dolarlık silah yardımı yapıyor. Eh, bu ayıp da Amerika'ya yeter. İsrail ile birlikte sürekli olarak "terörist" diye nitelendirdiği Hamas, savaş kurallarına uygun olarak İsrail askerlerini hedef alıyor. Ama İsrail, daha çok sivil halkı ve çocukları hedef alıyor. Sivil yerleşim yerlerini içindeki insanlarla birlikte barbarca imha ediyor. Gazze'de yerle bir edilen binaların enkazı, başta ABD olmak üzere, dünyanın bütün egemen güçleri için utanç tablosudur. Lakin onların utanmasını kimse beklemesin!
İsrailli keskin nişancı, bir günde 13 Filistinli çocuğu öldürdüğünü Twitter hesabından yayınlayarak, yaptığı kalleşçe işten dolayı övünüyor. İsrail vatandaşları için bu şaşırtıcı bir şey değil. Meydanlara toplanıp Gazze'deki katliamı kutlayan, "Yarın okul yok, çünkü Gazze'de çocuk yok..." diye insanlık dışı sevinç çığlıkları atabilen bir toplumdan böyle canavarların çıkması tabiidir. Ve ateşkesi masum Gazze halkını katletmek için bir tuzak olarak kullanmaktan çekinmeyen İsrail hükümeti, "Halkımız bizimle övünüyor..." diye tafra yapabiliyor. Yalan da değil, yapılan araştırmalara göre, İsraillilerin yüzde 90'ı, hükümetlerinin yaptığı bütün bu vahşet ve barbarlığı destekliyormuş iyi mi?!.
Ateşkes-mateşkes hikâye. İsrail her fırsatı kullanarak, Filistin halkını tümüyle yok etmek için var gücüyle yükleniyor. Sadece insanları katletmekle yetinmiyor. Hayvanatı, nebatatı dahi imha ediyor. Hayat namına bir şey bırakmak istemiyor. Ama unutmayınız, İsrail ne kadar soykırım yaparsa yapsın, Filistinlileri katiyen dize getiremeyecektir. Tam aksine, döktüğü bu kanlar bir gün mutlaka kendisini boğacaktır. Bundan asla şüphemiz yoktur. Bu dünya nice zalim ve barbar devletler gördü. Hepsi de hâk ile yeksân oldular...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.