Adana’da hayaller anlatıldı, gerçekleşmesi için ilk adım atıldı

Sesli Dinle
A -
A +

Adana’da hayaller anlatıldı, gerçekleşmesi için ilk adım atıldı

 

Türkiye ekonomisinin kalbi Adana’da attı 2 Aralık tarihinde… Çok sayıda etkinlik vardı. Bu etkinlikler iki büyük otelde yapıldı. Oteller çok başarılıydı. İşler tıkır tıkır yürüdü. İş insanı Serdal Adalı’nın babasının hayali olarak hayata geçirdiği Sheraton Adana Oteli ile Sabancı ailesinin Adana Hilton Oteli’nin Adana için önemi bir kez daha anlaşıldı. Dahası kentlerin gelişmesinde otellerin önemi net bir şekilde ortaya çıktı.

 

Özetle Sheraton’un Genel Müdürü Can Akşit ile Adana HiltonSA’nın Genel Müdürü Abdurrahman Toprak herkesten tam not aldı.

 

Otelden etkinliklere geçelim. Önce ihracat rakamları açıklandı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş rakamları açıkladıktan sonra Adana’da herkesle görüştü. Bilgi aldı.

 

Ve sonra sıra hayallerin konuşulmasına geldi… Önce çatısı altında 30 federasyon, 300’den fazla dernek ve 50 bini aşkın şirket bulunan TÜRKONFED’in etkinliğinde başkanlar hayallerini açıkladı.

 

TÜSİAD başkanlarından Erol Bilecik, “Hepimizin hayalinde gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir Türkiye var” mesajı verdi ve dijital dönüşümeye vurgu yaptı. Erol Bilecik’in çok önemli hayallerinden birinin de Fenerbahçe’nin şampiyonluğu olduğunu konuştuk toplantı sonrası…

 

Önceki dönem TÜSİAD Başkanlarından Cansen Başaran Symes, sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaptı ve güçlü sivil toplum hayalini dile getirdi.

 

TÜRKONFED’in önceki başkanlarından Süleyman Onatça, 100’üncü yılda Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki heyecanla hareket etmenin hayalinden söz ederken TÜRKONFED Başkanlarından Celal Beysel demokrasiyi STK’ların içselleştirmesi hayalini anlattı.

 

SEDEFED Onursal Başkanı Sefa Targıt ise Türkiye’nin medeniyet önderi olmasının en büyük hayali olduğunu söyledi.

 

Açılışta konuşan TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez ve TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk’ün hayali ise yeşil dönüşümdü.

 

Başkanlar hayallerini böyle sıraladı. Sonra yemek öncesi kürsüye son günlerin gündemdeki ismi Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu geldi. Adana’ya yönelik hayalleri heyecan vericiydi. Kimya organize bölgesinden bahsetti. Yapılacak işlerden sonra tekstilde 60 milyar dolarlık bir ihracattan söz etti.

 

 

 

Adana’da hayaller anlatıldı, gerçekleşmesi için ilk adım atıldı

 

 

 

Zeki Kıvanç’tan tasarıma tam destek

 

 

 

Buradan Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın final gecesine geçildi. Yarışma ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın hayali de Erdemoğlu ile aynıydı. Zeki Kıvanç sanki Erdemoğlu ile anlaşmış gibi tekstilde 60 milyar dolarlık hayalden bahsetti.

 

Bir süre önce Gaziantep’te Fikret Kileci önderliğinden benzer bir yarışma düzenlenmişti. Bu defa Adana kumaştaki tasarıma ev sahipliği yapıyordu ve Zeki Kıvanç sadece Avrupa’nın değil tüm dünyanın üretim üssü olmaktan söz ediyordu.

 

Evet tasarım, tekstilde yeni umudumuz. Bu yarışmalar da gençlerin önünü açıyor. Ve sektöre hareket getiriyor.

 

Adana’da hayalini aktaran herkes bunun çok ama çok çalışmakla mümkün olacağını biliyordu. Şimdi çalışma zamanıydı ve herkes işine koşmalıydı. Bunun için adımları hızlandırmak, daha çok koşmak gerekiyor.

 

 

Adana’da hayaller anlatıldı, gerçekleşmesi için ilk adım atıldıİsmet Kasapoğlu - Ali Emiroğlu

 

 

 

Tek İsmet Kasapoğlu konuşurdu, şimdi madende Ali Emiroğlu ve arkadaşları ses getiriyor ama yetmez!

 

 

 

Madenciler Günü’nde sektörle ilgili gelişmeler masaya yatırıldı. En önemli etkinliği Türkiye Madenciler Derneği düzenlemişti. İlk sözü Başkan Ali Emiroğlu aldı ve “maden yoksa hayat da yok” dedi ve ekledi:

 

“Yeni dönem sorumlu madencilik dönemi. Madenci de çevreci olmalı. Sıfır kaza hedefi ile işletmeler güvenliği öne çıkarmalı.”

 

Ali Emiroğlu maden mühendisi… Hayatı madencilikle geçmiş sektörün çok önemli bir ismi. Yeni dönemdeki madencilik anlayışını ortaya koyan konuşması çok anlamlı ve önemli.

 

Sektörün üzerindeki olumsuz havanın ancak bu konuşmada altı çizilen görüşlerin hayata geçmesi ile son bulacağı kesin. Hatta bu da yetmez yapılan bu çalışmaların anlatılması çok önemli. Çünkü yıllarca maden ile ilgili tek konuşan isim İsmet Kasapoğlu oldu. Sektörün başka isimleri sessiz ve derinden gitmeyi yeğledi.

 

İşte bu da madencilik sektörünün güven yitirmesine neden oldu. Şimdilerde sektörle ilgili konuşan çok sayıda İsmet Kasapoğlu var ama yetmez. Çünkü geçmişte kaybedilen yılların telafisi için daha çok anlatılması gerekiyor.

 

Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Rüstem Çetinkaya’nın sorusu sonrası ortaya çıkan mutabakat daha çok anlatma üzerineydi.

 

Yine Altın Madenciler Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz’ın ormanların korunması noktasında madenin önemine yaptığı gönderme de daha çok konuşulmasını işaret ediyordu.

 

Konuşma iletişimin olmazsa olmazı… Eğer doğru işler yaptığınızı düşünüyorsanız mutlaka anlatmalısınız. Anlatmanın mutlaka doğruyu, gerçeği ve samimiyeti yansıtması gerekiyor. Geçmişte yapılan iletişim yanlışlarından uzak durulması da çok önemli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.