Millet İttifakı dağılır mı? 

Sesli Dinle
A -
A +

Dağılır mı, kolay değil. Ama böyle giderse Cumhurbaşkanı adayında anlaşamayacaklar. İyi Partili isimlerden her biri açıklama yapıyor. Kimi dolaylı kimi doğrudan Kemal Kılıçdaroğlu’nu istemediğini söylüyor. 

 

En son Ümit Özlale, “Biz onay makamı değiliz” dedi. Yani Kemal Bey olmaz dedi. İyi Partililer daha ne desin? Açık açık olmaz diyorlar. 

 

Sonradan başka İyi Partili isimler, “Aslında öyle demek istemedi” deseler de tam da öyle demek istedikleri ortada. 

 

"13 Şubat'ta adayımızı açıklayacağız" dedi Kemal Bey. Sonra "bir hafta, 10 gün ertelenebilir" dedi. Şurada bir hafta var. Kimin aday olduğunu göreceğiz. 

 

Sokaktaki herkes Millet İttifakı’nda sorun olduğunu görüyor. Öte yandan İyi Parti de Ekrem İmamoğlu dışında aday göstermiyor. Kemal Bey de "belediye başkanları görevine devam etsin" diyor. Herkes olduğu yerde. Kimse bir adım ileri ya da geri gitmiyor. 

 

Yalnız Millet İttifakı dağılırsa bunu kimseye anlatamazlar! Gerçi üç dört aydır psikolojik üstünlük Sayın Erdoğan’da. Muhalefet de bunu görüyor. Seçimlere 97 gün kaldı. Zaman su gibi akıp gidiyor. Geçen her zaman muhalefetin aleyhine... 

 

 

 

 

 

“Siz İnsanlar”

 

 

 

Netflix’de izlenecek pek bir şey kalmadı. Her şeyi tükettik... Geçen gece şöyle ne var ne yok diye bakarken, “You The People=Siz İnsanlar'a” denk geldim. 

 

Yapımcı ve başrolünü Jonah Hill’in oynadığı film Yahudi bir gencin Müslüman bir kıza âşık olup evlenmeye giden sürecini anlatıyor. 

 

İki farklı kültürün atışmaları filmi izlenir kılmış. Film aman aman bir yapım değil ama karşılıklı göndermeler çok iyi. 

 

Eddie Murphy’nin canlandırdığı Müslüman babanın Louis Farrakhan’ı övdüğü bölümde Jonah Hill’in de övmesi, sonra Hill’in annesinin dönüp tuhaf tuhaf ona bakması ve, “Sen Farrakhan’ı mı övdün” demesi ilginçti. Böyle karşılıklı göndermeler filmin tamamında var. Bu arada Farrakhan, ABD’de İslam Cemaati lideri ve dünyada olup biten hemen her kötülüğün arkasında Yahudilerin olduğunu ileri süren kişi.

 

Aman aman bir film değil, “Siz İnsanlar”. ABD’de kültür çatışması, yaşlı kuşağın ön yargılardan kurtulamayışını, hatta aynı kafelere gitmeyişini bile iyi anlatmış film. Sabah erkenden işe gitmenin ortaya çıkardığı bunalım, borsayı bırakan genç, idealler peşinde gideceğini söyleyenler vb. Bazı açılardan benzer tartışmalar burada da var. 

 

Araya serpiştirilmiş harika şarkılar da cabası...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.