Tosun Paşa filmi!

Sesli Dinle
A -
A +

Öncelikle, seri galibiyetlerle şampiyonluk yarışında kendine yer bulmaya çalışan Beşiktaş’ın, ligin zorlu ekiplerinden Alanyaspor karşısına beş önemli eksikle (Rosier, Saiss, Redmond, Josef, Ghezzal) çıktığını hatırlatmak gerekir. Çünkü, bu isimler siyah beyazlı takımın ideal on bir oyuncularıdır. İşte Beşiktaş’ın net bir skorla aldığı üç puan bu bakımdan çok kıymetlidir. Şenol Güneş eksik ve cezalı oyuncularına rağmen cesur davranarak bol hücumcu bir kadro ile Alanya karşısına çıktı.  Üç forvetin yenisi Aboubakar’ı santrfor pozisyonunda konumlandıran Güneş, sağ kanatta Muleka solda ise Cenk Tosun’u görevlendirdi. Dele Alli de haftalar sonra kendine on birde yer buldu. 

Ön alan baskısı 

Maçın senaryosunu da Alanyaspor’un hocası Farioli yazmıştı belli ki. Çünkü İtalyan teknik adamın kronikleşen geriden oyun kurma hastalığı dün akşam da kendini gösterdi. Eee, tabii ki kurt hoca Şenol Güneş de bu durumun farkındaydı elbet. Öndeki Aboubakar, Cenk, Muleka üçlüsünün yanı sıra Gedson ve Dele Alli’yi de daha öne çıkararak, bu oyunculardan rakibe ön alan baskısı istedi. Beşiktaş’ın takım boyunu kısaltması; rakibin ise pas oyunuyla çıkma arzusu, bir hatayı da beraberinde getirecekti. Zaten çok sürmedi ve kaleciye kafayla verilmek istenen topu kapan Cenk Tosun, kazandırdığı penaltıyı ağlarla buluşturarak, Aboubakar’la klasikleşen gol sevinciyle hareketini tamamladı. 

Golü hatalar getirdi ama…

Dün pek hazır görünmese de Aboubakar nefis bir gole imza attı ancak VAR monitörüne takıldı. Devrede rakibe önde baskısını sürdüren Beşiktaş, Cenk’in sol çaprazdan attığı jeneriklik golle gemisini sırtlayan kaptan rolünü üstlendi. Yine birkaç dakika sonra ilk yarının en çok top kapan oyuncusu olan Dele Alli, kalecinin pasında rakibine ön alan baskısı yaparak Vodafone Park’ı bir defa daha ayağa kaldırdı. Beşiktaş rakibinin hataları sonrası farklı bir galibiyete imza atmış gibi görünse de, ön alan baskısıyla ve takım boyunu kısa tutmasıyla gelecek adına olumlu sinyaller verdi. 

 

MAÇIN ADAMI: Cenk Tosun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.